Nieuws

Blockchain in biometrie kan reisbeveiling flink verbeterenDoor de blockchain-techniek te gebruiken biometrisch personen te volgen zou naar verluidt de reisveiligheidssector significant verbeteren.


Succes in gezichtsherkenning en biometrische gegevens

Een vertegenwoordiger van de veiligheidsdiensten in Amerika bleek dat de overheid de blockchain in combinatie met biometrie goed zou kunnen toepassen.

Volgens de vertegenwoordiger wordt er veel succes geboekt in gezichtsherkenning en biometrische gegevens. Zo is er een voorbeeld gegeven dat er een systeem ontwikkeld die bijhoudt wie er precies op welk vliegtuig is.


Technologie is er momenteel nog niet klaar voor

Toch moeten er nog een aantal grote obstakels worden overwonnen voor de blockchain-technologie om grip te krijgen en om maximale gebruikerswaarde toe te voegen. Het belangrijkste punt hierin is de ontwikkeling van gestandaardiseerde specificaties voor communicatie tussen blockchain-systemen van organisaties. Tot het zover is, is de technologie er nog niet helemaal klaar voor.Duidelijke normen moeten worden ontwikkeld

Om dit systeem in te zetten voor regeringen, zouden er duidelijke normen moeten worden ontwikkeld om de veiligheid van de reizigers te garanderen, zonder dat dit onnodig extra tijd met zich meebrengt.

Doordat de blockchain-technologie relatief nieuw is, bestaat er nog geen dergelijk systeem in de reis-industrie. Hierdoor moeten er veel zaken worden uitgezocht om zowel de reizigers als de stakeholders uit de sector zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch zijn privacy en gedecentraliseerde gegevens zaken voor de overheid om te beschermen.