Nieuws, Trending

Blockchain patent van IBM wil vertrouwen creëren tussen AR-gamers en echte wereldlocaties

IBM, de grote wereldwijde technologie-gigant, heeft een octrooiaanvraag ingediend die de blockchain wil combineren met Augmented Reality (AR). Het doel van het patent is om te voorkomen dat Augmented Reality (AR) gamers indringen op ongewenste echte locaties. Dit blijkt uit het nieuwste patentdocument van het technologiebedrijf.

Big Blue

Het patent staat ook wel bekend als de Big Blue en wordt beschreven als een op een blockchain gebaseerde methode en als systeem van interacties tussen een AR-lopend mobiel apparaat en een locatiedatabase om zo veilige grenzen tussen AR-objecten en fysieke locaties in te stellen en te behouden.  Om het systeem draaiende te houden is er een gedistribueerd grootboek ingesteld die voortdurend een groeiende lijst met gegevensrecords behoudt die tevens beschermd zijn tegen vervalsing en wijzigingen.

Signaal

Het systeem zit zo in elkaar dat AR-games een signaal kunnen verkrijgen over de vraag of een bepaalde locatie op AR ongewenst is. Bovendien zou het systeem in staat zijn om bepaalde AR-objecten die als ongewenst worden aangeduid aan te passen en ze ook op mobiele apparaten te laten zien of te blokkeren.

Gaming

Volgens IBM is AR een dergelijke vorm van gaming die gekoppeld is aan een locatie. Deze locatie wordt vervolgens bedekt door afbeeldingen van game-objecten zoals tekens, bronnen of interne gamelocaties. IBM kan door het nieuwe patent toe te passen een garantie bieden voor vertrouwen tussen echte wereldlocaties en locatiegebaseerde AR-games.

Rang 2

International Business Machines Corporation, waar IBM voor staat, is momenteel 1 van de grootste leveranciers van blockchain-gerelateerde patenttechnologieën ter wereld in termen van het aantal toegepaste patenten. Op dit moment hebben zij 89 blockchain-patentaanvragen, slechts 1 minder dan China’s Alibaba. Hierdoor staan zij op nummer 2 in de ranglijst.