Blockchain

Blockchain-technologie grootste fintech-sector van Hong Kong in 2019

Blockchain gerelateerde bedrijven doen het enorm goed in Hong Kong, blijkt uit een nieuw onderzoek. Volgens het onderzoek waren enterprise blockchain en handelsplatforms voor digitale activa de populairste opties binnen de hele blockchain-industrie.


Blockchain-bedrijven in Hong Kong

Naar verluidt zijn 39% van de in totaal 57 fintech-ondernemingen in Hong Kong die in 2019 zijn gestart gerelateerd aan de blockchain-industrie. Hiermee is een echte opkomst van blockchain-ondernemingen gestart, nadat de regering van Hong Kong een positief beleid voor de blockchain-technologie heeft opgesteld.

Enterprise blockchain-ondernemingen is verreweg de meest populaire optie. Circa 45% van de nieuwe blockchain-bedrijven zijn enterprise blockchain-bedrijven. Hierna volgen de digitale handelsplatformen met circa 27%. Ook blijken veel bedrijven digitale activa’s te beheren, zo is 14% van alle nieuwe bedrijven hier aan gerelateerd.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Groei in blockchain-bedrijven

Hong Kong kent dan ook een groei in aantal blockchain-gerelateerde bedrijven. In 2018 was ongeveer 27% van de nieuwe bedrijven gerelateerd aan de blockchain, terwijl dit in 2019 39% was. Naar verwachting komt dit door de positieve regelgevers in Hong Kong met duidelijke richtlijnen en veel duidelijkheid over de blockchain-technologie in het land. Hiernaast heeft de overheid meerdere projecten opgezet om de groei van blockchain-bedrijven in de regio te starten.

1 van deze projecten met stimulans is voor het aantrekken van blockchain-experts. Zo zouden zij naar verluidt een extra bonus krijgen op hun standaard loon om het extra aantrekkelijk te maken om naar Hong Kong te gaan. Het project helpt de experts met zowel een baan als een huis. Dit zou naar verluidt veel experts hebben opgeleverd. Er is hier echter geen cijfer over vrijgegeven.