Blockchain van Kakao naar verluidt 15 keer sneller dan Ethereum

 
 

Kakao, de Zuid-Koreaanse applicatie-provider, heeft beweerd dat zijn eigen blockchain tot 15 keer sneller is dan Ethereum.


Slechts één seconde

Tijdens een persconferentie in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul werd de nieuwe ‘Klaytn’ blockchain gepresenteerd en toegelicht. Hierin werd duidelijk dat Klaytn een block in slechts 1 seconde kan minen, tegenover 15 seconde bij Ethereum.


300 transacties per seconde

Doordat de blockchain zon snelle verwerking biedt, kan Kakao ongeveer 300 transacties per seconde uitvoeren. Wanneer dit wordt vergeleken met Ethereum, is dit weer flink hoger; Ethereum zit momenteel op 20 transacties per seconde.

Volgens het bedrijf worden hierdoor een aantal specifieke projecten waarvan eerst werd gedacht dat het onhaalbaar was, toch haalbaar gemaakt.


Eind juni

De huidige planning van de lancering van het Klaytn hoofdnetwerk staat gepland voor 27 juni 2019. In deze aankondiging waar ook de datum bekend werd gemaakt, staat dat de blockchain gericht is op het massale accepteren van blockchain-services.

Dit wordt geprobeerd om te halen door een hybride aanpak. Zo is de blockchain ontworpen om concepten van consensusknooppunten en rangerknooppunten samen te voegen om zowel een beter schaalbaar en transparanter systeem te krijgen.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken