ftx crypto
Exchange

BlockFi bevestigt overname door FTX.US voor 240 miljoen dollar

De geruchten dat FTX het geplaagde BlockFi zouden overnemen gingen al langer rond. In eerste instantie ging het over een bedrag van 25 miljoen dollar, dat door BlockFi CEO Zac Prince meteen naar het rijk der fabelen werd verwezen. Nu deelt Prince via Twitter dat BlockFi en FTX tot een akkoord zijn gekomen over een overnamebedrag van maximaal 240 miljoen dollar.

Enorme korting voor FTX

Hiermee slaat Sam Bankman-Fried van FTX mogelijk een grote slag voor zijn portfolio. In de laatste kapitaalronde van BlockFi, die dateert van juli 2021, werd het bedrijf namelijk nog op 4,8 miljard dollar getaxeerd. Naast het overnamebedrag krijgt BlockFi ook de beschikking over een doorlopend krediet van 400 miljoen dollar van FTX. Daarmee komt een einde aan de pijnlijke maand die BlockFi heeft doorgemaakt.

Volgens CEO Zac Prince heeft BlockFi enorm veel last gehad van de problemen bij Celsius en Three Arrows Capital. Hoewel BlockFi geen exposure had op zowel Celsius als Three Arrows Capital, voelde het wel pijn van de problemen. Dat kwam vooral omdat klanten hierdoor massaal het vertrouwen verloren in crypto-leenplatforms en er ook bij BlockFi enorm veel fondsen werden weggehaald.

Samensmelting met FTX

Uiteindelijk heeft BlockFi een partner gevonden in FTX die de toekomst volgens CEO Zac Prince moet veiligstellen. “Voor de klanten verandert er helemaal niets als het gaat over de huidige producten […] het FTX US platform en zijn producten vullen het arsenaal van BlockFi perfect aan. We verwachten dan ook een verbetering van onze diensten dankzij de samenwerking”, aldus Prince over de ontwikkelingen.

Met FTX als partner staat er in ieder geval een berg aan kapitaal achter BlockFi die het onwaarschijnlijk maakt dat ze in deze markt over de kop gaan. Dat moet voor de gebruikers in ieder geval een opluchting zijn. In tegenstelling tot sommige andere leenplatformen blijft BlockFi dan ook gewoon opereren. Wat wil zeggen dat klanten hun fondsen gewoon kunnen opnemen wanneer ze dat willen.

Exchange nieuws

Binance-directeur gearresteerd in Kenia, mogelijk uitgeleverd aan Nigeria
Mt. Gox nadert afronding compensatieproces
Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85