Dogecoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Dogecoin Nieuws, Regulatie Nieuws

BlockFi CEO: Belangstelling vanuit toezichthouders is goed voor crypto-ecosysteem

Zac Prince, de CEO van BlockFi, is van mening dat er momenteel teveel rumoer is in de cryptocurrency-industrie. Toch denkt hij dat de duidelijkheid die een mogelijke regelgeving met zich meebrengt een erg positief effect kan hebben op het gehele crypto-ecosysteem.


Crypto-industrie genereert nieuwe banen

Volgens Prince is de interesse vanuit toezichthouders in crypto een natuurlijke evolutie van de technologie. Cryptocurrency is zeker niet de eerste technologie die hier te maken mee krijgt. Prince verwacht dan ook dat deze interesse zeer goed uit kan gaan pakken voor de crypto-industrie, althans op de wat langere termijn.

Prince benadrukt dan ook dat de crypto-activaklasse inmiddels voor miljoenen mensen enorme winsten heeft geboekt. “Cryptocurrencies zijn momenteel de best presterende beleggingscategorie in 7 van de afgelopen 10 jaar”, liet de BlockFi CEO weten. De cryptocurrency-industrie heeft dan ook inmiddels voor een groot aantal nieuwe banen gezorgd. Dit wordt dan ook als erg positief gezien dat niet gestopt zou moeten worden.


Helderheid goed voor crypto-bedrijven

Prince is hiernaast van mening dat een naderende regelgeving voor cryptocurrencies gunstig zullen zijn voor verreweg de meeste crypto-bedrijven. Hierover meldt hij het volgende:

“Helderheid in de regelgeving stelt bedrijven als BlockFi in staat om te blijven innoveren. Het stelt consumenten en investeerders in staat om met het volste vertrouwen in deze sector te participeren.”

Zac Prince

Vierderangs alternatief voor echte valuta

In een online meeting besprak de Senaatscommissie voor het bankwezen in de VS een door de overheid gesteunde digitale valuta van de centrale bank. Onder andere de senator Warren was over het algemeen kritisch over cryptocurrencies. In een argument werd crypto zelfs als een ‘vierderangs alternatief voor echte valuta’ bestempeld. Als voorbeeld werd Dogecoin (DOGE) gepakt, die vervolgens als nep-valuta bestempelt werd. Een ander groot argument tegen crypto was de volatiliteit, waardoor deze niet geschikt zou zijn als ruilmiddel.

Dat er echter voor een bekende memecoin gekozen wordt als ‘nep-valuta’, suggereert echter deze Senaatscommissie nog niet geheel bekend is in de crypto-wereld. Mogelijk zal dit standpunt op een later tijdstip dan ook gewijzigd worden. Dit is nu echter nog te vroeg om te zeggen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten