Bitcoin Nieuws

Bloomberg-analist: Bitcoin bereikt eerder $100K dan $20K

Ondanks een enorme daling in mei, lijkt de bull markt van Bitcoin nog altijd intact te zijn. Volgens een analist van Bloomberg, genaamd Mike McGlone, is de kans groter dat 1 Bitcoin $100.000 waard zal zijn dan dat de koers zakt tot $20.000.


$20.000 of $100.000 in 2021?

In de juni-editie van het Bloomberg crypto-rapport werd de Bitcoin beschreven als “sterker en groener” dan tijdens het hoogtepunt van de rally in april. Om die reden is de kans groter dat de digitale valuta dit jaar de $100.000 bereikt dan een diepere correctie terug naar hoogtepunten van 2017.

McGlone noemde een overbelaste rally, Chinese beperkingen en ongerechtvaardigde focus op het energieverbruik als de belangrijkste katalysatoren voor de mei-correctie. Deze omvatte een piek-tot-dalopname van meer dan 50%. Ondanks de grote dalinng verwacht de analist dat de prijs spoedig weer zal stijgen.

“Bitcoin’s heeft een stevige basis in 2021”, schreef McGlone. Hij zei verder:

“In 2020 daalde de volatiliteit van 260 dagen tot het laagste niveau ooit vergeleken met de meeste grote activaklassen, met name de S&P 500. Voeg daarbij de bezuiniging van vorig jaar, de migratie naar institutionele wallets, Ethereum-futures en de lancering van ETF’s in Canada en Europa, en we zien een groter potentieel voor Bitcoin om richting $100.000 te gaan dan onder de $20.000 te blijven.”


Analisten blijven verdeeld

Toch zijn analisten verdeeld over het traject van BTC op de korte tot middellange termijn. Andere analisten voorspellen namelijk wel een hertest van het hoogtepunt van 2017. Anderen, verwachten juist dat we de bodem achter de rug hebben, kijkend naar de verbeterende fundamentals.

Handelaar Peter Brandt vertelt dat het ergste van de BTC-prijscorrectie misschien nog niet voorbij is. Hij schreef op Twitter dat de koers mogelijk, in het slechtste scenario, zou kunnen dalen tot $21.000.

Dat zou pijnlijk zijn. Maar, zoals de handelaar aangeeft betekent dat we de ergste daling al achter de rug hebben. Het is dus zeker niet verstandig om je BTC te verkopen, zo laat hij weten.

Wie van de analisten gelijk krijgt is nog maar de vraag. Het enige waar de meeste analisten het wel over eens lijken te zijn is dat de digitale munt ook in de verre toekomst zal blijven bestaan en niet zomaar uit elkaar zal barsten. Daar is het nu al een te volwassen investeringsobject voor geworden.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten