Bitcoin (BTC)
Bitcoin

Bloomberg analist: “Bitcoin is een ‘wild card’ die klaar is voor een prijsstijging”

Bloomberg analist Mike McGlone is altijd positief over Bitcoin en noemt de grootste cryptocurrency van de markt nu een “wild card” die klaar is om flink te stijgen. McGlone legt uit dat het beleid van de Federal Reserve waarschijnlijk het lot van de aandelenmarkten bepaalt, maar dat Bitcoin de dans weleens kan ontspringen.

Het is een kwestie van tijd

Als het aan de analyse van McGlone ligt, dan is Bitcoin klaar om aan een sterke rebound te beginnen. “Het is een kwestie van tijd voor de Federal Reserve overspringt op renteverlagingen en wanneer ze dat doen is Bitcoin de gedoodverfde winnaar”, aldus McGlone. Waar hij Bitcoin meer op obligaties en goud vindt lijken, ziet hij voor Ethereum een toekomst met een meer hoge correlatie met aandelen.

Ondertussen heeft de Federal Reserve er in 2022 al zeven renteverhogingen opzitten en daar hebben de markten het zwaar mee. Bitcoin is dit jaar al meer dan 50 procent van zijn koerswaarde verloren en de bearmarkt lijkt nog niet voorbij. Hoewel niemand weet wanneer het strengere monetair beleid van de Federal Reserve ten einde komt, gokken sommige economen op “ergens in 2023”, zo blijkt uit een Bloomberg artikel van augustus.

Niet iedereen deelt mening McGlone

Helaas voor ons ziet niet iedereen het scenario voor zich dat McGlone in zijn verhaal schetst. Andere experts constateren juist dat de correlatie tussen Bitcoin en de aandelenmarkten juist hoger is dan ooit. De Nederlandse analist Michaël van de Poppe zei recent bijvoorbeeld dat de correlatie tussen de S&P 500 index en Bitcoin richting de 100 procent hobbelt.

Daarnaast claimt ook het IMF dat de correlatie tussen Bitcoin en de traditionele financiële markten in andere regio’s op de wereld explosief toeneemt. De economen van het IMF zijn vooral bang voor de impact van deze correlatie op de stabiliteit van het financiële systeem, dat zou weleens voor problemen kunnen zorgen.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?