Bitcoin

Bloomberg: Er zit een correctie aan te komen voor de Aandelen en Bitcoin markt

Bitcoin zal binnenkort geen risicovolle asset meer zijn en beleggers moeten zich schrap zetten voor een nieuwe prijscorrectie, zegt één van Bloombergs bekendste analisten.


McGlone: ​​Bitcoin ‘minst risicovolle’ crypto

In de Wolf of All Streets-podcast op 18 januari luidde Mike McGlone, grondstoffenstrateeg bij Bloomberg, de noodklok over het ‘up only’-verhaal van de aandelenmarkten.

McGlone vertelt dat hij niet verwacht dat de Bitcoin en aandelenmarkt plotseling weer hard omhoog zal schieten dit jaar. De Amerikaanse Federal Reserve zal ervoor gaan zorgen dat er een einde komt aan de onbeperkte winsten voor aandelen. Hierbij zal crypto, die correleert met aandelen, ook lijden.

“Het belangrijkste wat ik al maanden doe is ‘ga niet in tegen de Federal Reserve”, vertelde McGlone.

“Als je long bent op de risico-activa, vecht je tegen de Fed, en crypto’s zijn de meest risicovolle activa. Het belangrijkste, onthoud, is dat Bitcoin het minst risicovolle is onder crypto’s.”

Aangezien de Federal Reserve probeert de inflatie te beteugelen en de aankopen van activa drastisch te verminderen, zijn de vooruitzichten op korte termijn dus veel minder aantrekkelijk voor risicovolle activa. Voor McGlone is er echter een zilveren randje als het gaat om de inherente aantrekkingskracht van Bitcoin.

“Ik denk dat het overgaat van een risk-on naar een risk-off asset”, vervolgde hij. McGolne voegde eraan toe dat hij “denkt dat Bitcoin er beter uit zal komen” na de periode van beleidsomwenteling.

“Dit is mijn voorspelling: de markten trekken zich eindelijk terug en we krijgen een correctie van 10-20% op de aandelenmarkt. Alle correlaties zijn één, en dat is meestal de manier waarop het werkt. Bitcoin komt er beter uit.”

BTC 1-week candle chart – Bron: TradingView

Wil jij Bitcoin (BTC) verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De Federal Reserve vecht tegen haar balans

McGlone, beroemd om zijn optimistische kijk op Bitcoin in het verleden, is niet de enige die voorzichtig is. Een zelfde geluid werd eerder deze maand ook al gedeeld door Arthur Hayes, de ex-CEO van BitMEX. Zo schreef hij over de balans van de Fed in een blogpost over beleid en Bitcoin:

“De losse monetaire voorwaarden in de Verenigde Staten hebben zeker de snelle prijsstijging beïnvloed (zij het met een vertraging van een paar maanden).”

Sinds de groei van M2% tot stilstand is gekomen, is de top cryptocurrency Bitcoin naar verluidt zijwaarts verhandeld. Als M2 op korte termijn 0% zal bereiken, en mogelijk zelfs negatief zal worden, is de natuurlijke conclusie dat Bitcoin (afgezien van enige asymptotische groei in het aantal gebruikers of verwerkte transacties) via het netwerk) waarschijnlijk ook veel lager zal uitvallen. Een begeleidende grafiek onderstreepte de implicaties van een veel conservatievere sfeer. Het is nog niet bekend wat de volgende stap van Bitcoin zal gaan zijn.

BTC/USD versus Amerikaanse M2-geldvoorraadgrafiek (screenshot). Bron: Arthur Hayes/ Medium

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?