Bitcoin

Bloomberg analist: “Bitcoin zal zegen vieren”

Bitcoin is nog ver verwijderd van het hoogste punt ooit bereikt in november 2021, maar vertoont, volgens een analist veel kracht.


“Digitale goud” klaar om zege te vieren

Mike McGlone, analist bij Bloomberg, vertelde dat de financiële markten waarschijnlijk een grote koersval zullen meemaken. Zeker de aandelenmarkt lijkt klaar voor een correctie. Ondanks deze pessimistische verwachting, vertelt de analist dat de Bitcoin wellicht kan ontsnappen aan een rampsenario.

McGlone zei dat het ‘digitale goud klaar is om te zegevieren. Hij voegde eraan toe dat de Bitcoin een wereldwijd digitaal onderpand kan worden, aangezien de verliezen in 2002 minder dan de helft waren van die in de Nasdaq 100. De grondstoffenstrateeg verklaarde:

“Bitcoin $40.000 of Nasdaq 14.000? Digitaal goud gaat zegevieren. Bitcoin wordt geconfronteerd met deflatoire druk na de hoogtepunten in 2021, maar de munt vertoont veel kracht. Met verliezen in 2002 van minder dan de helft van die voor de Nasdaq 100, kan de Bitcoin een wereldwijde digitaal onderpand worden.”


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Koopmogelijkheid voor Bitcoin

De Russische inval van Oekraïne resulteerde in een korte dip in de waarde van de Bitcoin. Hoewel er risico’s zijn, biedt de daling een zeer goede koopkans voor langetermijnbeleggers.

“Ik denk niet dat Bitcoin niet ver onder de $30.000 komt. Het heeft een goede weerstand rond de $40.000. Ik denk dat dit uiteindelijk een zeer goede koopkans zal zijn voor handelaren op langere termijn. Er zal in de geschiedenis op teruggekeken worden als een beslissend moment”.

De Bitcoin daalde eind vorige week van $39.000 tot onder de $35.000. De digitale munt schoot op 2 maart echter even terug tot boven de $45.000. Toch is de BTC prijs sindsdien weer naar onder gevallen. De prijs van 1 BTC ligt op het moment van schrijven rond de $38.200.

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving