Nieuws

Bloomberg: Bitcoin kan stijgen naar totale marktwaarde van $1 biljoen

Een Bitcoin prijs van $20.000 is zeker niet het einde, maar juist het begin van een explosieve prijsstijging naar een totale marktwaarde van $1 biljoen, vertelt Bloomberg analist McGlone.


Bloomberg: Bitcoin zal blijven stijgen in 2021

Bitcoin zag dit weekend zijn prijs even dalen tot onder de $16.000, maar vandaag steeg de prijs weer tot een hoogtepunt van $16.400. De munt toont dus opnieuw zijn kracht en dit zal nog een tijdje zo blijven vertelt analist Mike McGlone.

“Een prijs van $20.000 voor de Bitcoin is de belangrijkste hindernis op weg naar een marktkapitalisatie van $1 biljoen. De digitale versie van goud maar met een beperkter aanbod lijkt zich in een vroege fase van prijsontdekking te bevinden en kan gewoon doorgaan met stijgen in 2021, ”schreef McGlone.

Ook vertelde de analist dat hij merkt dat de algemene acceptatie toeneemt.

Bitcoin marktkapitalisatie – Bron: Twitter

Ook in de bovenstaande grafiek die de analist van Bloomberg heeft gedeeld is te zien dat de marktkapitalisatie van $1 biljoen de volgende grote weerstand is voor de Bitcoin.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Een beginnende bull run

McGlone is niet enige analist die een grote toekomst dicht aan de Bitcoin. Maandag suggereerde handelaar Peter Brandt dat, op basis van eerdere bull runs uit 2013 en 2017, de huidige prijsontwikkeling slechts het begin van een bull cyclus was.

Statisticus Willy Woo is eveneens van mening dat er in de huidige opwaartse trend nog veel ruimte is voor een prijsstijging. Zijn argument was gebaseerd op de relatieve sterkte-index (RSI) van Bitcoin. Hij schreef dat deze ‘gewoon aan het opwarmen was’.