Prijsanalyse

Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 16 november 2020

Hoe gaat het met de Bitcoin koers? Elke maandag analyseert onze crypto analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin week-grafiek

Bitcoin blijft maar door stijgen en heeft voor de 6e week op rij een prachtige groene candle weten neer te zetten. Op de weekgrafiek kunnen we dan ook niet anders dan bullish zijn. We komen nu wel in het weerstandsgebied dat loopt tot aan $17.2K. De vraag is daarom dan ook: Gaan we vanaf dat niveau een retrace zien of knalt de Bitcoin prijs gewoon lekker door? Onze analist neemt je deze week mee in zijn visie op de BTC koers.

BTC week-grafiek – Bron: Tradingview

Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Bitcoin dag-grafiek

De dagelijkse grafiek lijkt BTC er ook zin in te houden. We zien een enkele rode candle om even op adem te komen om vervolgens weer verder omhoog te gaan.

We zien dat er een bear div aanwezig is op zowel de rsi als de lbr. Echter vraagt onze analist zich af of die gaat spelen of dat BTC gewoon maling heeft aan de divergentie. We zien namelijk dat Bitcoin deze al vaker heeft genegeerd de laatste periode. Zo zagen we rond de $14.000 ook een div liggen, maar de retrace heeft nooit plaatsgevonden.

Kijkend naar de indicatoren dan zien we op de ema’s behoorlijk wat bullish momentum en hoewel er een divergence op de rsi zit houdt deze zich sterk boven de middenlijn en wisselt zo nu en dan van positie met de ema. De rsi ligt nu tegen de ema en de trendlijn aan die de divergence ook weergeeft. Wanneer die beide weten te kruissen naar boven dan is de divergence gelijk niet meer legit.

De divergence op de lbr zal er dan waarschijnlijk nog wel opzitten maar we zien tevens ook dat er nog genoeg bullish momentum aanwezig is.

BTC dag-grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4 uurs-grafiek

Afgelopen weekend hebben we een resistance to support flip kunnen zien die goed stand weet te houden. Hij is niet alleen horizontaal geflipt naar support maar ook de eerdere schuine weerstandslijn is geflipt. Daarom zien we nu eigenlijk een opwaartse channel vormen. Andere mensen zagen een bear div ontstaan op de 4-uurs grafiek maar onze analist kon zichzelf daar niet in vinden en heeft hem ook niet geshort. De divergence is namelijk getekend over een periode van 42 candles. De rsi is gebaseerd op 14 candles dus een divergence wil je het liefst ook in die 14 candles spotten.

We hebben op de rode zone een higher low neergezet en nu moeten we een higher high gaan neerzetten om de trend te kunnen blijven vervolgen. Wat overigens helemaal geen probleem lijkt.

De rsi is weer boven de ema weten te komen en beweegt ook boven de middenlijn. Echter zien we er wel een trendlijn opzitten die weerstand kan gaan bieden. Voor de lbr ziet het er bijna identiek uit als op de rsi en de macd lijkt te volgen. Wanneer ze alle drie hetzelfde doen is de kans enorm groot dat het gaat uitspelen.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist is nog steeds bullish. De volgende weerstand gaan we tegen komen rond de $17.2K. De local support zien we rond de $15.8K liggen.  Mochten we de $15.8K zone verliezen dan kan de Bitcoin prijs snel richting de $14.000 dalen. Echter, onze analist verwacht dat we eerst de $17.000 gaan bezoeken voordat er een echte retrace komt.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten