Ethereum
Ethereum

Bloomberg: Radiostilte SEC over Ethereum ETF is slecht teken

Eric Balchunas, de ETF-expert van Bloomberg, claimt dat de kansen op een Ethereum ETF met de dag kleiner worden. Dit baseert hij op de “radiostilte” van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) met betrekking tot de aanvragen. Volgens Balchunas is er op dit moment nog maar een kans van 35 procent op de Ethereum ETFs in mei.

Nog twee maanden, maar geen enkele informatie

De SEC heeft nog 73 dagen om een besluit te nemen over de Ethereum ETFs, maar tot op heden is er nog geen contact geweest met de aanvragers en hebben zij ook geen commentaar gekregen op hun ETFs.

“De SEC moet commentaar geven en de aanvragers moeten die zaken vervolgens corrigeren. Ze moeten waarschijnlijk opnieuw aanvragen indienen en zelfs wat meetings organiseren met de SEC. Het is een behoorlijk lang proces”, aldus Balchunas.

Aan de andere kant hebben ze nu natuurlijk ervaring met de Spot Bitcoin ETFs, waardoor er wellicht wat minder werk nodig is van de aanvragers.

Balchunas denkt dat het standpunt van Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, ten opzichte van Ethereum ook mee kan spelen. Gensler ziet Ethereum als een effect voor de financiële wetgeving en zou om die reden geen heil zien in een ETF voor de munt.

De cruciale Grayscale-rechtszaak

In augustus 2023 verloor de SEC zijn rechtszaak tegen Grayscale inzake de Spot Bitcoin ETF van de vermogensbeheerder. Dat zou in theorie ook voldoende reden kunnen bieden om de Ethereum ETFs zonder problemen goed te keuren.

Het kan zijn dat de SEC bang is voor nieuwe rechtszaken, die ze opnieuw zullen verliezen. Aan de andere kant heeft Gensler de industrie ook gegeven wat ze wilden met de Spot Bitcoin ETFs en kan hij het voor nu wel even voldoende vinden.

“Aan het einde van de dag denkt Gensler dat Ethereum een effect is. Hij zou geen goedkeuring willen verlenen, behalve als hij denkt dat het een grondstof is, zoals Bitcoin. Al die kleine zaken tellen op”, aldus Balchunas, die wat negatief klinkt over de kansen op een Ethereum ETF.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Ethereum of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

CEO van Ripple steunt Ethereum in strijd tegen SEC
Justin Sun tempert verwachtingen: geen Ethereum ETF deze maand
Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC