Bitcoin

Bloomberg Strateeg: In Oktober kan er een Bitcoin ETF goedgekeurd worden

Een Bitcoin ETF kan in oktober worden goedgekeurd door Amerikaanse toezichthouders, zo vertelt Bloomberg strateeg Mike McGlone.


Een Bitcoin prijs van $100K dit jaar is mogelijk

In een interview op 21 september, beweerde de Bloomberg strateeg Mike McGlone dat Canada een voorsprong heeft op de Verenigde Staten, zeker nu het de Bitcoin ETF’s van 3iQ en Coinshares heeft goedgekeurd.

Hij benadrukte dat er daardoor veel kapitaal stroomt van Amerika naar de institutionele cryptoproducten van Canada. Mede hierdoor is hij van mening dat wetgevers in de Verenigde staten niet lang meer zullen wachten om zelf een Bitcoin ETF goed te keuren.

Toen hem werd gevraagd naar een tijdschema voor mogelijke goedkeuring van de Amerikaanse Bitcoin ETF, zei McGlone dat dit mogelijk eind oktober zou kunnen gebeuren. Hij beweerde dat het waarschijnlijk eerst een door de futures ondersteund product zou zijn. Een dergelijke goedkeuring in Amerika zou volgens de strateeg kunnen zorgen voor een enorme geldstroom richting de Bitcoin.

Het is dan ook niet zo gek dat er in het laatste rapport van Bloomberg wordt geschreven dat de Bitcoin prijs mogelijk dit jaar al de $100.000 zou kunnen bereiken. Zo’n enorme koersstijging zou kunnen worden aangedreven door de goedkeuring van een ETF. De bekende twitteraar Lark Davis is het eens met de analist.

Eerder deze maand lobbyde de multinational Fidelity Investments al bij de SEC om een ETF goed te keuren met het argument dat Bitcoin-markten al volwassen zijn. Vooralsnog blijft de Amerikaanse waakhond echter alle aanvragen tegenhouden met het argument dat de Bitcoin koers te beïnvloed baar is.

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving