Bitcoin Nieuws, Ethereum Nieuws

Bloomberg-strateeg over Bitcoin en Ethereum: “Ik zie alleen maar groeiende adoptie en vraag”

Bloombergs grondstoffen-expert Mike McGlone onthult in een nieuw interview dat hij de adoptie en vraag naar zowel Bitcoin als Ethereum alleen maar ziet toenemen. Uiteindelijk moet dat volgens McGlone tot nieuwe koersstijgingen leiden.

De simpele regel van Adam Smith

In gesprek met Scott Melker van de “Wolf of All Streets” podcast, haalt McGlone de economische theorie van Adam Smith aan. “De prijzen gaan met de tijd omhoog, tenzij er iets fundamenteel verandert waardoor het traject negatief wordt”, aldus McGlone. De analist van Bloomberg is er echter van overtuigd dat de adoptie en vraag naar crypto alleen maar blijft toenemen.

Verder voegt hij toe dat zowel Bitcoin als Ethereum nog in de kinderschoenen staan. “Minder dan 1 procent van het wereldwijde vermogen zit in crypto”, zo gaat McGlone verder. Een groot voordeel van Bitcoin en Ethereum is volgens McGlone dat het amper geld kost om ze te bewaren.

In vergelijking met goud, hoef je voor Bitcoin en Ethereum bijvoorbeeld geen kluis te huren of iets dergelijks. Het neemt immers geen ruimte in, want het is digitale schaarste. Ook kost het daardoor een stuk minder geld om het aan de andere kant van de wereld te verkopen.

Ethereum aan de leiding

Op dit moment constateert McGlone dat Ethereum aan de winnende hand is binnen de cryptomarkt. Althans, het wint terrein op Bitcoin, want het staat natuurlijk nog ver verwijderd van de eerste plaats in de markt. Bitcoin zit al vanaf het begin der tijden op de troon en heeft nog altijd een market cap die tweemaal zo groot is als die van Ethereum.

Op de lange termijn moet ook nog maar blijken in hoeverre het nieuwe Proof-of-Stake consensus mechanisme weerbaar is tegen overheidsinterventie. Een groot deel van de blokken wordt immers geproduceerd door gecentraliseerde partijen, die altijd naar de overheid luisteren als dat nodig is.

Ethereum mag het op dit moment dan even beter doen dan Bitcoin. Maar Bitcoin heeft zichzelf al bewezen en is een zekerheidje. Dat kunnen we van het huidige Ethereum niet zeggen. Daar heeft het echt nog enkele jaren aan ontwikkeling voor nodig.

Bitcoin nieuws

Broer van Litecoin-oprichter legt uit hoe Bitcoin naar 10.000 dollar kan zakken
Dollar springt omhoog, wat de kans op Bitcoin-rally kleiner maakt
Whale verkoopt 420 Bitcoin die hij in 2012 voor 15 dollar per stuk kocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten