Hacker Man
Hack

BlueBenx gehackt en laat nu deel personeel gaan

BlueBenx is een crypto-leenplatform uit Brazilië. Zij hebben flink geleden na een hack waarbij $32 miljoen werd gestolen. Nu heeft het naar verluidt alle geldopnames op het platform geblokkeerd. Ook zou een groot deel van het personeel inmiddels ontslagen zijn.

Enorme beloofde rendementen niet behaald

Het bedrijf maakte eerder de belofte aan zijn gebruikers om exorbitante rendementen te ontvangen. Gedurende de cryptowinter hebben zij deze beloftes echter niet weten waar te maken. De Braziliaanse cryptogeldschieter beloofde tot wel 66% rendement voor gebruikers die in cryptocurrencies investeren via verschillende interne verdienmogelijkheden.

Hiernaast werd het platform aangevallen door een hacker of een groep hackers, die met succes wisten binnen te dringen. Hierdoor waren ze slachtoffer geworden van een hack ter waarde van $32 miljoen. Het wordt echter niet door iedereen gelooft dat de hack daadwerkelijk plaats heeft gevonden. Zo is er veel onduidelijk in de hack-case. Eén van de investeerders die nu geen geld van het platform kan opnemen zei hierover het volgende:

Ik denk dat de kans groot is dat het een scam is, omdat dit hele verhaal over een hackeraanval een hoop onzin lijkt, iets dat ze hebben uitgevonden.

In het verleden zijn al diverse andere vergelijkbare platforms ten onder gegaan. Waar in eerste instantie de rendementen wellicht behaald worden, vallen veel van deze bedrijven om wanneer de markt voor langere tijd tegenwerkt. Dit zorgt voor een gebrek aan vertrouwen bij (potentiële) investeerders. Het is dan ook niet duidelijk of er nog (veel) meer dan dit soort bedrijven in de toekomst zullen opduiken of niet.

Hack nieuws

Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus zet LinkedIn in om crypto te stelen
Google advertenties gebruikt om kwaadaardige crypto-websites te promoten
Omvangrijke cyberaanval door Akira treft wereldwijd meer dan 250 organisaties
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen