Blockchain,

BMW, Ford en General Motors gaan blockchain-betalingen in auto’s testen

In totaal vijf grote autofabrikanten gaan aankomende maand beginnen met het testen van een blockchain-betalingssysteem. BMW, Ford, General Motors, Honda en Renault beginnen hun tests in de Verenigde Staten.


Digitale ID’s

Om deze betalingen mogelijk te maken krijgen de auto’s die deelnemen aan het project ieder hun eigen digitale ID toegewezen. Dit ID wordt vervolgens gekoppeld aan eigendom, onderhoudsgeschiedenis en een digitale portemonnee. Met deze portemonnee wordt het mogelijk om kosten automatisch te betalen.

Dit biedt de mogelijkheid om tolgeld, onderhoud en overige auto-gerelateerde aankopen automatisch te registreren. De betaling wordt dan automatisch voltooid wanneer de auto wordt aangesloten op de batterij om op te worden geladen.


Blockchain vindt steeds meer toepassingen

De blockchain-technologie wordt over het algemeen steeds meer geaccepteerd en geadopteerd. Hierdoor vindt de blockchain steeds meer mogelijkheden om gebruikt te worden. De veiligheid van de technologie biedt dan ook een hoop voordelen om de technologie te gebruiken. Wat de volgende toepassing van de technologie wordt is nog onbekend.