Hooded Hacker
Hack

BNB-hacker verliest meer dan $53 miljoen nadat hij is geliquideerd bij een marktcrash

De onverwachte terugtrekking van activiteit op de cryptomarkt heeft geleid tot aanzienlijke verliezen voor vele handelaren. Volgens gegevens op de blockchain heeft deze marktsituatie ook impact gehad op de aanvallers achter de beruchte BNB Smart Chain-exploit. Deze aanval resulteerde destijds in de diefstal van bijna $600 miljoen aan BNB-tokens.

Netwerk tijdelijk stilgelegd

Op 6 oktober werd de cross-chain bridge van het BNB Smart Chain blockchain-netwerk tijdelijk stilgelegd vanwege een beveiligingslek. Dit gaf hackers de mogelijkheid om weg te komen met 2 miljoen BNB-tokens, die op het moment van de inbraak een waarde van ongeveer $568 miljoen vertegenwoordigden.

Op 18 augustus heeft een cybercrimineel naar verluidt meer dan $53 miljoen aan onderpand, afkomstig van een crypto-portemonnee die verbonden was met de eerder genoemde inbraak, verkocht via het crypto-uitleenplatform Venus Protocol. Deze gegevens werden onthuld door PeckShield, een bedrijf gespecialiseerd in blockchain-beveiliging. De hacker heeft naar verluidt deze tokens gebruikt als onderpand om een lening van 30 miljoen Tether te verkrijgen via het protocol.

Daling cryptomarkt

Op 18 augustus onderging de gehele cryptomarkt een neergang van 6%, waardoor de totale marktkapitalisatie afnam tot $1,1 biljoen, volgens bronnen die gegevens over cryptovaluta verstrekken. Gedurende deze gebeurtenis werd er in de afgelopen 24 uur meer dan $1 miljard aan crypto-posities weggevaagd, zoals gerapporteerd is door CoinGlass, een tracker van marktgegevens.

De hackers van de BNB Smart Chain werden eveneens getroffen doordat de prijs van BNB onder de $220 dook. Volgens blockchain-gegevens werden drie posities die aan de betreffende portemonnee waren gekoppeld automatisch geliquideerd na de prijsdaling. Op dit moment wordt BNB verhandeld tegen $218 per token.

Hoewel velen verliezen leden als gevolg van de aanzienlijke marktdaling, slaagden sommigen erin om de schade te beperken. Enkele dagen voor de ineenstorting verkocht een grote crypto-belegger 22.341 Ethereum, wat neerkomt op ongeveer $41 miljoen, waardoor een potentieel verlies van meer dan $5 miljoen werd vermeden. Niettemin leed deze cryptohandelaar nog steeds een verlies van ongeveer $1,7 miljoen tijdens deze handelsperiode.