Binance, BNB
Exchange

BNB meer dan 10 procent onderuit na aanklacht SEC tegen Binance

Bitcoin en Ethereum hebben het zwaar nadat de SEC bekendmaakte een rechtszaak tegen Binance te starten, maar de munt van het beursplatform zelf ging nog harder onderuit. Waar Bitcoin en Ethereum rond de 4 tot 5 procent van hun koerswaarde verloren, gaat het voor BNB om ongeveer 10 procent.

Kan dit dan het moment zijn waarop Binance zijn machtspositie in de markt verliest?

Dertien aanklachten

Op maandag onthulde de SEC een totaal van 13 (!) aanklachten tegen Binance. Onder andere dat het de verkoop van BNB en Binance USD (BUSD) op onrechtmatige wijze heeft gedaan. Volgens de SEC had het beiden tokens ook moeten registreren.

Verder is Binance.com volgens de SEC niet geregistreerd als beurs of andersoortig handelsplatform. In die zin mogen ze blijkbaar helemaal niet doen wat ze al jaren doen.

Binance reageerde op geheel eigen wijze op de aantijgingen. “Dat de SEC weigert om het gesprek met ons aan te gaan is gewoon het volgende voorbeeld van de onduidelijke werkwijze van de commissie”, aldus Binance.

Volgens de SEC zijn onder andere BNB, BUSD, Solana, Cardano en MATIC effecten die geregistreerd hadden moeten worden bij de Amerikaanse toezichthouder. Dat zou voor al die projecten weleens gigantische gevolgen kunnen hebben.

Gevecht tussen Gensler en Zhao

Op maandag stuurde SEC-voorzitter Gary Gensler er ook een bericht uit, waarin hij stelde dat Binance en zijn CEO Changpeng Zhao betrokken zijn bij “een uitgebreid web van misleiding, belangenverstrengeling, gebrek aan openheid en bewuste ontduiking van de wet.”

De reactie van Zhao liet niet lang op zich wachten: “Ik vraag me af of hij ooit de reacties onder zijn berichten leest, met name die van de consumenten die hij zou moeten beschermen”, aldus Zhao.

Alles bij elkaar is het in ieder geval duidelijk dat de industrie weer even op zijn kop staat en dat BNB mogelijk een pittige periode tegemoet gaat.

Exchange nieuws

Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Binance wordt in Canada aangeklaagd voor schending van effectenwetgeving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?