Regulatie

Bottle Pay gedwongen te stoppen door nieuwe voorschriften Europa

Bottle Pay is een service die gebruikers in staat stelt om Bitcoin (BTC) te verzenden via sociale media kanalen. Vanwege een nieuwe anti-witwasregelgeving, zou de service haar deuren in 2020 moeten sluiten.


Grote financiering

De in het Verenigd Koninkrijk (VK) opgerichte Bottle Pay Service heeft Bitcoin-betalingen mogelijk gemaakt via sociale media kanalen. Gebruikers hadden geen account nodig op de sociale media platforms om gebruik te maken van de Bottle Pay Service.

De service was nog niet zo lang live. In een periode van 2 maanden wist het bedrijf $2 miljoen aan financiering op te halen. Met dit geldbedrag was het bedrijf van plan om haar gebruikersaantallen te vertienvoudigen in het komende jaar. Er is echter een nieuwe regelgeving voor bedrijven in het VK die Bitcoin-wallets opslaan. Deze regelgeving gaat op 10 januari 2020 officieel van kracht.

Volgens Block Matrix, het bedrijf achter de Bottle Pay Service, moeten zij hun gebruikerservaring zo radicaal veranderen dat dit negatief zou uitpakken. Hierdoor heeft het bedrijf ervoor gekozen om de service niet aan te passen. Het gevolg hiervan is dat de service wordt stopgezet wanneer de regelgeving van kracht gaat.

Het platform neemt al geen nieuwe aanmeldingen en nieuwe stortingen meer aan. Ook de bots die op sociale media platforms waren ingesteld zijn inmiddels offline gehaald.

Gebruikers van het platform krijgen tot 31 december 2019 13:00 GMT-tijd de tijd om hun fondsen van het platform te halen. Mochten er na deze tijd nog fondsen op het platform staan, dan worden deze gedoneerd aan ‘The Human Rights Foundation’. Dit is een organisatie zonder winstoogmerk die zichzelf inzet om mensenrechten wereldwijd te bevorderen en te beschermen. De focus ligt hierbij op gesloten samenlevingen, aldus de Foundation.