Bradley Sherman wil een verbod op cryptocurrency in Amerika

Op 9 mei heeft het congreslid Bradley Sherman tijdens een hoorzitting van de Financial Services Committee een aantal opmerkelijk uitspraken gedaan met onder meer een oproep tot een verbod van het gebruik van cryptocurrency in de Verenigde Staten.


Bitcoin omzeilt macht van Amerika

Bradley vertelde duidelijk hoe het met de macht van de Verenigde Staten zit. Deze is gebaseerd op het feit dat de Amerikaanse Dollar de wereldreservemunt is. Deze moet worden gebruikt bij internationale betalingen voor olie. Deze betalingen worden verder verwerkt door het Amerikaanse bankwezen.

Cryptocurrency zoals Bitcoin staat buiten dit systeem en kan worden gebruikt om de Amerikaanse Dollar voor internationale transacties te vermijden. Vooral in het geval van financiële sancties is dit problematisch. Iran kan dankzij het gebruik van cryptocurrency de Amerikaanse financiële sancties vermijden. Iran wordt geteisterd door extreem zware sancties en mag niet meer van het SWIFT-netwerk gebruik maken voor het afwikkelen van handelstransacties.


Cryptocurrency wordt gebruikt door terroristen

Verder gaf Bradly te kennen dat cryptocurrency vooral relevant is voor terroristen, drugshandelaren en anarchisten. Het gebruik van cryptocurrency zou dan ook moeten worden verboden in de Verenigde Staten. Bradley Sherman is nu op zoek naar collega’s die hem willen steunen in de invoering van een wetsvoorstel om het gebruik van cryptocurrency in Amerika te verbieden.

Hieronder kun je Bradley Sherman aan het woord zien:

 

Het geeft duidelijk aan waarom vooral Bitcoin nu een geopolitieke dimensie gaat krijgen. Bitcoin representeert een paradigmatische verschuiving op het gebied van financiën die daadwerkelijk een impact zal hebben op onze wereld.

Wil je meer leren over deze ontwikkeling zal plaatsvinden? Bezoek dan de beste bank. Dit crypto-kennisplatform heeft vele diepgaande artikels heeft over het huidige avondschemer van een centraal gestuurde financiële systeem (in handen van de Verenigde Staten) en de dageraad van een nieuw decentraal alternatief. Het worden spannende tijden!     

Newsbit Telegram

Volg ons telegram kanaal en discussieer mee! @newsbit_crypto

JOIN Close