Exchange

Brancherecord verzekeringsdekking verbroken door Crypto.com

Door een directe verzekeringspolis van $100 miljoen af te sluiten, heeft Crypto.com een nieuw brancherecord neergezet. De verzekeringspolis wordt aangeboden door Arch Underwriting op Lloyd’s Syndicate 2012.


Grootste verzekeringsdekking

Dit werd duidelijk nadat het bedrijf een aankondiging online had gepubliceerd. Hieruit werd duidelijk dat het bedrijf met het nieuwe beleid een totale dekking heeft van $360 miljoen. Hiermee heeft het bedrijf naar eigen zeggen de grootste verzekeringsdekking binnen de gehele cryptocurrency-sector, wereldwijd. Naar verluidt heeft het bedrijf in de afgelopen 6 maanden zijn gebruikersbasis verdubbeld.


Grootste beleid door Crypto.com

Het nieuwe beleid ter waarde van $100 miljoen is het grootste beeleid dat door Crypto.com wordt beveiligd. Met deze verzekering kunnen gebruikers schade claimen die te wijten is aan een aantal gebeurtenissen. Hierbij valt te denken aan fysieke schade, vernietiging (inclusief natuurrampen), of diefstal.


Verzekeren in cryptocurrency-branche

Verzekeringen in de wereldwijde cryptocurrency-branche worden nog als nieuw beschouwd. Er is dan ook nog geen groot aantal aanbieders van dergelijke verzekeringen. Een mogelijke reden hiervoor is dat de eisen om zo’n verzekering binnen deze markt hoger liggen dan bij traditionele markten, de mogelijke risico’s zijn namelijk hoger. Toch lijkt het erop dat er nu steeds meer verzekeringsspelers deze markt op komen.

Naar verluidt duurde het bij Crypto.com circa 6 maanden om het hele proces dat nodig is om dit op te zetten volledig uit te voeren. Twee belangrijke onderdelen waren de opslag en toegang tot de multi-device hardware-apparaten en de fysieke bewaring van back-upsleutels.


Groei Crypto.com

Crypto.com heeft een grote groei meegemaakt in het eerste kwartaal van 2020. Zo heeft het de mijlpaal van 2 miljoen klanten overschreden. In slechts een half jaar tijd is het aantal klanten hierdoor verdubbeld, dit ondanks de wereldwijde Corona-pandemie. Een van de pieken in nieuwe gebruikers kwam door de stimuleringspakketten die werden aangeboden door de Amerikaanse regering en het groeiende wantrouwen van het monetaire beleid.

Naar verluidt is de betaalpas die Crypto.com aanbiedt het populairste product onder nieuwe gebruikers. Steeds meer Europese gebruikers lijken hier geïnteresseerd in te zijn.

De verwachting is dan ook dat deze vraag zich in de nabije toekomst nog verder zal oplopen. Het bedrijf is namelijk van plan om hun MCO Visa Card (crypto betaalpas) in heel Europa uit te rollen.

De app van Crypto.com heeft naar verluidt de top 50 bereikt in de Finance-categorie in Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje.