Newsbit

Brave Browser met Bitcoin (BTC)

Brave-gebruikers in Japan kunnen eindelijk BAT verdienen door nieuwe samenwerking

Brave Browser met Bitcoin (BTC)

Door een nieuwe samenwerking tussen Brave en BitFlyer, kunnen gebruikers van de webbrowser Brave BAT-tokens gaan verdienen. Deze functie is al beschikbaar in veel andere landen, maar in Japan was dit eerder nog niet mogelijk.


BAT-tokens verdienen

BitFlyer, een grote cryptocurrency exchange die actief is in Japan, is de samenwerking met Brave Software International SEZC gestart. Dit is een dochteronderneming van Brave Software, de ontwikkelaar van de bekende crypto-ondersteunende webbrowser Brave.

De bedrijven werken nu samen aan een crypto-wallet die werkt binnen de Brave-browser. Het doel hiervan is om gebruikers van de webbrowser BAT-tokens kunnen verdienen door bijvoorbeeld Brave-advertenties te bekijken. Waar dit eerst werd gedaan zonder hier compensatie voor te krijgen, kunnen gebruikers hier nu toch iets aan verdienen.

BitFlyer gaat het ook mogelijk maken om BAT te verhandelen voor Japanse gebruikers op hun cryptocurrency exchange. Tevens kunnen gebruikers een groot aantal makers van content nu een fooi geven in de vorm van BAT. Ook dit laatste was nog niet eerder mogelijk voor gebruikers in Japan.


Problemen met regelgeving

Dat gebruikers in Japan nog geen BAT mochten verdienen, kwam door de huidige regelgeving die actief is in het land. Japanse gebruikers mochten wel BAT-punten verdienen, maar mochten deze nooit inwisselen voor daadwerkelijke BAT-tokens. Dit probleem zal nu worden opgelost, omdat BitFlyer nu een gereguleerde entiteit is in Japan. Hierdoor mogen zij deze punten nu wel gaan omzetten in echte tokens.

In eerste instantie zouden beide bedrijven enkel gaan samenwerken voor de ingebouwde wallet. Nu blijkt echter dat BitFlyer ook de verwerking zal gaan regelen voor de nieuwe wallet. Wanneer gebruikers hun verdiende BAT-tokens willen uitbetalen, zal dit via het platform van BitFlyer lopen.

Verwacht wordt dat de nieuwe crypto-wallet rondom november 2020 zal worden gelanceerd en dit is volgens het bedrijf een positief teken, zelfs voor diegene die nog nooit eerder met cryptocurrency in aanraking is gekomen.

“Op deze manier zullen diegene die nog nooit met crypto’s in aanraking zijn gekomen zich meer vertrouwd gaan voelen met digitale activa”, aldus een vertegenwoordiger van Brave.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top