Exchange Nieuws

Breaking: Binance probeert aandeel CZ in Binance.US te verlagen

Changpeng Zhao is de oprichter van Binance.US, de meerderheidsaandeelhouder en de voorzitter van het bestuur. Verder is hij natuurlijk de CEO en mede-oprichter van het wereldwijde beursplatform van Binance. Volgens de geruchten is Binance.US nu op zoek naar een manier om het aandeel van Changpeng Zhao in het bedrijf te verlagen, mede vanwege de instense onderzoeken van de Amerikaanse autoriteiten.

Sinds afgelopen zomer

Als de verhalen kloppen, dan probeert Changpeng Zhao al sinds afgelopen zomer om zijn aandeel in het Amerikaanse handelsplatform van Binance te verlagen. In maart klaagde de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) zowel Binance als Changpeng Zhao aan voor het onderhouden van wat volgens hen een “illegale” beurs met een “schijnvertoning” van een compliance-programma.

Een compliance-programma is als het ware de manier waarop bijvoorbeeld een beursplatform probeert te voldoen aan de wet- en regelgeving in een land. In dit geval zal de CFTC zich vooral druk maken om de manier waarop mensen zich kunnen registreren en vervolgens kunnen handelen bij de beurs.

Verder werd Binance.US ervan beschuldigd dat het expres probeert om de Amerikaanse wetgeving te omzeilen, bijvoorbeeld door te kiezen welke wetten wel en niet op ze van toepassing zouden zijn. Changpeng Zhao reageerde uiteraard meteen ontkennend op alle beschuldigingen.

Handel op het eigen platform?

In de aanklacht beschuldigde de CFTC het Binance van Changpeng Zhao er ook van dat het zou handelen op zijn eigen platform met 300 “huis-accounts” en dat het hier niet duidelijk genoeg over was naar zijn klanten. Verder zou Binance deze informatie behandelen als een “groot geheim” en zou de beurs volgens de CFTC niet willen reageren op hun vragen over insider trading.

Verder heeft de CFTC dat de 300 huis-accounts van Binance waarmee het zou handelen geen “anti-fraude” of “anti-manipulatie” controles ondergaan. Changpeng Zhao bevestigde dat Binance soms handelt, maar vooral als het crypto-winsten moet omzetten in fiatgeld of andere crypto.

“Persoonlijk heb ik twee accounts bij Binance: eentje voor Binance Card en één voor mijn holdings. Wij eten ons eigen hondenvoer en slaan onze crypto op bij Binance. Verder moet ik soms ook crypto converteren om te betalen voor mijn persoonlijke uitgaven of de kaart”, zo sprak Changpeng Zhao zich hierover uit.

Verder weerlegt Changpeng Zhao ook de claims over insider trading door zijn werknemers. Medewerkers moeten zich aan een regel houden die ze verbiedt om binnen 90 dagen na de aankoop van een asset te verkopen. Ze hebben dus een verplichte hodl-periode.

Exchange nieuws

KuCoin gooide voor miljoenen dollars aan Ethereum op de digitale brandstapel
Bybit kondigt vertrek uit Canada aan
De volgende grote crypto-trend volgens de CEO van Binance
Meer nieuws

Meest gelezen

Amerikaans schuldplafond akkoord: mogelijke gevolgen voor crypto
AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet