Binance
Exchange

BREAKING: Binance trekt zich terug uit de Nederlandse markt

Binance, een van de grootste cryptocurrency-beurzen ter wereld, heeft aangekondigd de Nederlandse markt te verlaten. Vanaf vandaag worden er geen nieuwe gebruikers meer geaccepteerd die in Nederland wonen.

Vanaf 17 juli 2023 om 02:00 Nederlandse tijd zullen bestaande Nederlandse gebruikers alleen nog hun cryptomunten kunnen opnemen van het Binance-platform. Verdere aankopen, handel of stortingen zullen niet meer mogelijk zijn. Binance raadt gebruikers aan om gepaste actie te ondernemen door hun crypto’s op te nemen van hun Binance-accounts.

Geen registratie in Nederland

Binance zegt een uitgebreid registratieproces te hebben doorlopen als virtuele vermogensdienstverlener (VASP) bij de Nederlandse toezichthouders. Ondanks dat er meerdere alternatieve routes zijn onderzocht om Nederlandse inwoners van dienst te zijn in overeenstemming met de Nederlandse regelgeving, heeft dit nog niet geresulteerd in een VASP-registratie in Nederland. Binance hoopt in de toekomst weer diensten aan te kunnen beiden in Nederland.

Wat betekent dit voor jou als klant?

Bestaande Nederlandse gebruikers ontvangen een e-mail met uitgebreide informatie over wat dit betekent voor hun accounts en de crypto’s die ze momenteel op het Binance-platform hebben, naast de stappen die ze moeten ondernemen. Hoewel Binance teleurgesteld is dat dit noodzakelijk is geworden, zal het blijven werken op een productieve en transparante manier met Nederlandse toezichthouders.

Bitvavo is een goed alternatief

Overstappen naar Bitvavo kan een uitstekend alternatief zijn voor bestaande Binance-gebruikers. Bitvavo, de grootste Nederlandse cryptocurrency-beurs, heeft alle benodigde licenties en is volledig compliant met de Nederlandse regelgeving. Wanneer gebruikers via de onderstaande knop een account aanmaken bij Bitvavo, ontvangen ze gratis 20 euro aan crypto en betalen ze geen handelskosten over de eerste 1000 euro. Bitvavo staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en transparantie, wat het een zeer geschikte keuze maakt voor iedereen die in de wereld van crypto wil stappen of overstappen van een andere beurs. Klik hieronder om uw account aan te maken en te profiteren van deze exclusieve aanbieding.

Exchange nieuws

Kraken gaat naast crypto ook aandelen aanbieden
Binance CEO: ‘Een selfie betekent niet dat we vrienden zijn’
Binance Onder Druk: Regelgevingsuitdagingen en Dalend Marktaandeel
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in november 2021 voor 1000 euro aan Shiba Inu (SHIB) had gekocht
Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43