Bitcoin

BREAKING: Bitcoin Crasht terwijl BitMEX wordt vervolgd door CFTC

Bitcoin is met meer dan vier procent gedaald nadat de CFTC aankondigde de crypto exchange BitMEX en zijn moederbedrijf HDR Global Trading Limited aan te gaan klagen.


Een gevangenisstraf van 5 jaar

De CEO van BitMEX, genaamd Arthur Hayes, wordt beschuldigd van het illegaal aanbieden van grondstoffenderivaten aan Amerikaanse investeerders.

BitMEX accepteerde meer dan $11 miljard aan Bitcoin-stortingen, maar registreerde zich niet bij de toezichthouder. Ook voldeed het niet aan de AML richtlijnen. De CFTC vertelt dat een aanzienlijk deel van de klanten van de exchange Amerikanen zijn.

De CFTC zal celstraffen en geldboetes eisen. Door het overtreden van de Bank Secrecy Act kan Arthur Hayes worden geconfronteerd met een maximale gevangenisstraf van vijf jaar.

Zoals opgemerkt door een advocaat genaamd Stephen Palley, ziet het er bijzonder slecht uit voor BitMEX nu het beschuldigd wordt van het witwassen van geld.

CFTC-voorzitter Heath P. Tarbert zegt dat het absoluut noodzakelijk is om illegale activiteiten te elimineren, zodat de VS een wereldleider blijft in de crypto-ruimte.

“Als de Verenigde Staten op dit gebied een wereldleider willen zijn, is het absoluut noodzakelijk dat we illegale activiteiten zoals die in dit geval beweerd uitroeien. Nieuwe en innovatieve financiële producten kunnen alleen gedijen als er sprake is van marktintegriteit. We kunnen niet toestaan ​​dat slechte actoren die de wet overtreden, een voordeel behalen ten opzichte van uitwisselingen die het goede doen door onze regels na te leven. “

Bitcoin nieuws

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen