BlackRock
Ethereum

BlackRock dient aanvraag in voor Spot Ethereum ETF bij de SEC

BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, heeft officieel een aanvraag ingediend voor een spot Ethereum exchange-traded fund (ETF) bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Aanvraag iShares Ethereum Trust onderstreept BlackRock’s interesse in crypto

De ETF, genaamd iShares Ethereum Trust, is gericht op het “algemeen weerspiegelen van de prestaties van de ether-prijs,” zoals vermeld in het Form S-1, dat afgelopen woensdag door iShares bij de SEC is ingediend. iShares, een merk dat onder BlackRock valt, staat bekend om zijn exchange-traded fund (ETF) producten.

Deze aanvraag bij de SEC, middels het Form S-1, volgde op de registratie van de iShares Ethereum Trust bij de Delaware Department of State Division of Corporations, een week eerder. Slechts enkele uren na de indiening van de aanvraag bij de Nasdaq voor de voorgestelde ETF, bevestigde deze stap dat BlackRock daadwerkelijk bezig is met de ontwikkeling van een spot ether ETF.

BlackRock en Bitcoin Trust

In juni van dit jaar diende BlackRock een aanvraag in voor de iShares Bitcoin Trust, wat aanzienlijke bewegingen op de markten teweegbracht. De SEC, de Amerikaanse toezichthouder, is momenteel bezig met het beoordelen van meerdere aanvragen voor spot bitcoin ETF’s, waaronder de aanvraag van BlackRock. Het ticker-symbool voor BlackRock’s bitcoin ETF, genaamd IBTC, is sinds augustus zichtbaar op de website van de Depository Trust & Clearing Corp. Deze vermelding trok pas eind vorige maand aandacht.

Vooraanstaande handelsfirma’s zoals Jane Street, Virtu Financial en Jump Trading zijn in onderhandeling om liquiditeit te bieden voor BlackRock’s voorgestelde spot Bitcoin ETF, voor het geval deze goedkeuring krijgt van de regelgevende instanties. Deze ontwikkeling heeft bijgedragen aan de recente stijging van de Bitcoin-prijs, die wordt aangewakkerd door de verwachtingen rond de goedkeuring van de spot Bitcoin ETF.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Societe Generale geeft zijn eerste obligatie uit op Ethereum
Ethereum koers van 2.515 dollar in aantocht?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers