Nieuws

BTC-koers stijgt door tot $10K

Na een flinke stijging van de Bitcoin-prijs vanmiddag, zette BTC enkele uren later een nieuwe sprint in. Op moment van schrijven is de BTC-koers $10.000, een stijging van meer dan 30% op de 24-uursgrafiek. Ook de altcoins lijken deze tweede stap naar boven te volgen.


BTC en alts denderen door

Vanmiddag herpakte Bitcoin zich na een zwakke dag en een 8% prijsdaling. Om middernacht stond BTC zo’n 14% in het groen ten opzichte van 24 uur eerder. Niet veel later volgde echter een tweede snelle stijging, waardoor de prijs zojuist de $10.000 grens bereikte. Dit betekent de hoogste Bitcoin-koers in een maand, en bovendien een stijging van meer dan 31% op de daggrafiek.

Ook Bitcoin Cash en Bitcoin SV staan ten opzichte van gisteren op meer dan 25% winst. Ethereum steeg met meer dan 16%, XRP klom 10%, en Litecoin zelfs bijna 20%. Ongekende winsten binnen de cryptomarkt, kortom.


Market cap stijgt $50 miljard binnen een dag

Door de razendsnelle stijging nam de Bitcoin-dominantie toe tot 68,5%, en bereikte de totale market cap weer eens waarde van meer van $250 miljard. Volgens gegevens van Coinmarketcap nam de totale marktwaarde de afgelopen 24 uur toe van $206 miljard naar meer dan $257 op moment van schrijven. Het is dus duidelijk dat er een gigantische hoeveelheid kapitaal de markt in is gestroomd. Het grote deel hiervan werd toegevoegd aan de BTC-market cap. Het is nog niet duidelijk waar het geld vandaan kwam. Het lijkt er in ieder geval op dat er een (aantal) grote partij(en) betrokken zijn bij de spectaculaire prijstoename van de afgelopen dag.

Het is nog afwachten wat deze financiële boost op de lange termijn zal gaan betekenen voor de crypto-markt. Hoe dan ook boeken vrijwel alle altcoins ruime winsten in navolging van de gigantische spurt van BTC. Het is bovendien positief dat er vele miljarden aan kapitaal de markt in zijn gekomen.


Historische dagtoename voor BTC

Analist Nic Carter schrijft op Twitter dat een prijssluiting op $10.000 zou betekenen dat we de derde hoogste dagtoename ooit zien voor de BTC-koers. Hij tweet dat 38% beter is dan welke dag ook sinds 2011, inclusief de bull run. Alleen 6 oktober 2010 en 10 mei 2011 waren volgens data van Coinmetrics de enige dagen die een nog hogere winst zagen, zo schrijft Nic Carter.