Bitcoin

Fonds van Miljardair George Soros bezit Crypto

Het fonds van miljardair George Soros bezit cryptocurrencies. Ook zegt de CIO de Bitcoin nu officieel “mainstream” is geworden. Het Soros Fund Management, de family office opgericht in 1970 door de miljardair bezit enkele cryptocurrencies, onthulde CIO dawn in een interview met Bloomberg.

De CIO van het Soros-fonds bevestigt niet direct dat het in Bitcoin heeft geïnvesteerd, maar ze zei wel dat ze ‘sommige coins bezitten, al is het nog niet heel veel.’ Vooral toepassingen als DeFi zijn zeer interessant, zo vertelt Dawn Fitzpatrick.


Crypto is mainstream

DeFi, wat staat voor gedecentraliseerde financiering, is een verzamelnaam voor financiële producten die zijn uitgegeven op openbare blockchains en gebruikmaken van de kracht van smartcontracten. DeFi is toegankelijk voor iedereen ter wereld zonder tussenpersonen en biedt veel van dezelfde diensten als traditionele financiering, zoals lenen en uitlenen.

Cryptocurrencies worden steeds meer opgenomen en volgens de CIO van het Soros fonds is de Bitcoin nu dan ook de kloof overgestoken naar de mainstream.

Om de verklaring te ondersteunen, wees ze op de algemene markt voor cryptocurrencies, die nu een marktkapitalisatie heeft van meer dan $2 biljoen.

“Er zijn 200 miljoen gebruikers over de hele wereld, dus ik denk dat dit mainstream is geworden”, voegde Fitzpatrick eraan toe.

Sinds het interview met Bloomberg is de Bitcoin koers omhooggeschoten. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BTC token rond de $54.000. Het bereikte zojuist zelfs even een hoogtepunt van boven de $55.500.

BTC koers schiet omhoog na interview Fitzpatrick – Bron: Tradingview

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving