Nieuws, Trending

Britse financiële regelgever geeft consultatiedocument over cryptocurrency vrijDe financiële regelgever in het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft een consultatiedocument genaamd “Guidance on Cryptoassets” vrijgegeven.


Meer duidelijkheid

Het doel van dit document is om meer duidelijkheid te geven over de regelgeving omtrent cryptocurrency. De consultatieperiode duurt tot 5 april 2019, waarna er een beleidsverklaring met een definitieve begeleiding wordt vrijgegeven. Tot die tijd zal dit document genoeg informatie moeten bieden.


Wettelijke vereisten

Door dit document worden de marktdeelnemers volgens de regelgever gewezen op relevante kwesties, waardoor zij beter begrijpen welke regels of voorschriften op hun bedrijf gelden.Mogelijke definities

Er worden mogelijke definities geschetst over crypto-activa en toepasselijke wetten. Zo kan cryptocurrency volgens het document worden gezien als een opgegeven belegging die onder de gereguleerde activiteiten vallen. Ook zou het als een financieel instrument kunnen worden gezien. Tot slot zou cryptocurrency volgens het document mogelijk kunnen worden gereguleerd door dit te koppelen aan de regelgeving voor digitaal geld.


Meerdere categorieën

Volgens de toezichthouder kan cryptocurrency in drie verschillende categorieën worden geplaatst: ruiltokens, beveiligingstokens en utility-tokens. Zo vallen de eigen tokens van de cryptocurrency exchanges als de Binance Coin (BNB) onder de categorie ruiltokens.

Voor de beveiligingstokens worden specifieke regels ontwikkeld door de toezichthouder. Tot slot de utility-tokens. Deze hebben als doel om gebruikers toegang te geven tot een specifiek product of dienst.