Hack Nieuws

Hack Nieuws

Britse politie heeft $435 miljoen aan illegale Bitcoin in beslag genomen

Politiediensten in het Verenigd Koninkrijk hebben de afgelopen vijf jaar voor 322 miljoen pond aan illegale crypto in beslag genomen.


Het in beslag nemen van cryptocurrencies

Volgens Freedom of Information (FOI) hebben 12 van de 48 Britse politiediensten crypto in beslag genomen. Het gaat dus om een bedrag van £322 miljoen ($435 miljoen) op het moment van inbeslagname.

99,9% van de in beslag genomen cryptocurrencies was Bitcoin. De rest bestond uit Ethereum en privacy coins, waaronder Monero, Dash en Zcash.

De Londense Metropolitan Police nam het meeste in beslag, namelijk £294 miljoen ($398 miljoen). Uit FOI verzoeken bleek dat de politie van Greater Manchester £25 miljoen ($34 miljoen) in beslag nam, terwijl de politie van Dyfed-Powys £2,4 miljoen ($3,2 miljoen) in beslag nam in vijf jaar tijd.

Hoofdinspecteur van de recherche Joseph Harrop van de economische misdaadeenheid van de Greater Manchester Police vertelde dat de Britse politie de technologie van crypto valuta probeert te begrijpen. Zijn eigen eenheid rekruteerde burgerpersoneel met relevante ervaring om de rechercheurs op te leiden.

Eenheden worden geconfronteerd met een extra juridische hindernis bij het in beslag nemen van cryptocurrencies. Dit komt doordat het momenteel wordt geclassificeerd als eigendom, niet als contant geld dus. Dit gebeurt onder de Proceeds of Crime Act.

Contant geld kan in beslag worden genomen als er een vermoeden bestaat dat het de opbrengst is van criminele activiteiten. Bij crypto hebben de politiediensten een veroordeling nodig om niet contante eigendommen in beslag te nemen. Echter wordt de wet momenteel bijgewerkt om dit probleem op te lossen.

Gary Cathcart, het hoofd van financiële onderzoeken van de National Crime Agency, vertelde het volgende:

“We bevinden ons met crypto een beetje in dezelfde situatie als 20 jaar geleden met contant geld. We hebben niet de juiste rechten om het in beslag te nemen .”


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Crypto en misdaad

De regelgevers en wetgevers in het VK maken zich steeds meer zorgen over het criminele gebruik van crypto valuta.

In mei 2021 bracht de NCA een rapport naar buiten waarin staat dat het gebruik van crypto assets om geld wit te wassen is toegenomen bij verschillende soorten misdaad. Om het crimineel gebruik van crypto valuta aan te pakken, heeft de FCA £500.000 geïnvesteerd in externe consultants die personeel trainen in de risico’s van witwassen en terrorismefinanciering die de crypto industrie met zich meebrengt.

Alleen al in 2021 heeft de Metropolitan Police twee recordbrekende inbeslagnames van crypto valuta gedaan. In juni 2021 nam het £114 miljoen in beslag en een paar weken later nam het £180 miljoen in beslag.

In november verloor een Britse beheerder van de Silk Road darknet marktplaats bijna een half miljoen pond aan de Britse NCA.

Regelgevers zijn vorig jaar daarom ook met strengere eisen gekomen voor crypto bedrijven. In maart 2021 kondigde de Britse Financial Conduct Authority (FCA) aan dat crypto valuta bedrijven jaarlijkse financiële misdaadrapporten moeten indienen.

Banken hebben het gebruik van crypto valuta ook ingeperkt vanwege zorgen over het witwassen van geld. Waarbij Santander, NatWest en Barclays crypto exchanges blokkeren, transacties beperken of de controle op overdrachten van en naar crypto bedrijven vergroten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten