Nieuws

Britse Politie veilt $600.000 aan in beslag genomen Bitcoins

De Britse politie veilt vandaag een half miljoen pond ($620.000) aan in beslag genomen Bitcoins.


$600.000 aan Bitcoins

Het geld is naar verluidt afgenomen van een crimineel die zijn hackdiensten aanbood in ruil voor Bitcoins. De hacker is veroordeeld voor het stelen en verkopen van persoonlijke data.

De veiling van vandaag zal de eerste keer zijn dat er cryptocurrencies worden verkocht namens de autoriteiten van Engeland.

De crimineel raakt nog veel meer kwijt dat zijn Bitcoins. Naast de BTC tokens worden namelijk ook zijn auto’s, diamanten, siraden en dure Rolex horloge verkocht.

De veilig, die beheerd wordt door het Ierse veilinghuis ‘Wilson Auctions’, start vandaag en zal morgen worden afgerond.


In beslag genomen Bitcoins worden steeds vaker geveild

Het is niet de eerste keer dat het Ierse veilinghuis Bitcoins veilt. In maart werden er namelijk ook al in beslag genomen Bitcoins, ter waarden van $400.000 dollar, geveild. Deze BTC token werden in beslag genomen door de Belgische overheid.

Amerika was het eerste land dat begon met het veilen van in beslag genomen cryptocurrencies. De VS veilde namelijk Bitcoins die in beslag werden genomen van de beruchte Silk Road marktplaats.

Deze veiling werd in 2014 gewonnen door de Amerikaanse investeerder Tim Draper.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)