Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Britse stad Portsmouth gaat BTC-betalingen voor stadsrekeningen accepteren

De Britse stad Portsmouth gaat zijn inwoners naar verluidt toestaan om rekeningen te betalen in Bitcoin (BTC). Mogelijk zullen er nog andere cryptocurrencies in de nabije toekomst volgen.


Crypto-betalingen in de stad

Eerder deze week gaf de burgemeester van de stad, Deaglan McEachern, dat er “golven van nieuwe dingen zijn die de stad zullen beïnvloeden” in termen van type technologieën die gebruikt worden. Eén daarvan zijn crypto-betalingen. Hij ging zelfs verder door het volgende te zeggen:

“Ik wil ervoor zorgen dat Portsmouth niet zit te wachten om te zien hoe dit ons in de toekomst gaat beïnvloeden, want het heeft al effect op ons.”


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Meer interesse vanuit overheden

Volgens McEachern heeft de stad inmiddels flink onderzoek gedaan naar cryptocurrencies en de achterliggende blockchain-technologie, en hebben ze hier veel van geleerd. Zo zouden ze het voor diverse stadsdiensten kunnen gebruiken.

De stad is voor nu niet van plan om de Bitcoin waarmee eventueel betaald gaat worden aan te houden. Alle BTC waarmee betaald word zal direct omgezet worden in Amerikaanse dollars zodat er geen invloed is op de monetaire praktijken van de stad.

De belangstelling van overheden voor cryptocurrencies neemt al een tijdje toe. Miami en New York zijn enkele voorbeelden van steden die zeer vriendelijk zijn geweest voor de acceptatie van cryptocurrency. Diverse andere steden en overheden zijn inmiddels bezig met een vorm van regulatie voor de crypto-markt. Het lijkt er hiermee op dat cryptocurrencies niet meer zullen vertrekken, maar juist steeds populairder zullen worden.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom het Bitcoin niet lukte om boven de 25.000 dollar te blijven Dit is waarom het Bitcoin niet lukte om boven de 25.000 dollar te blijven
Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni

Newsbit Gisteren 11:50 u leestijd 1 – 2 min

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten