UK Crypto
Regulatie

Britse wetshandhavingsautoriteiten mogen binnenkort sneller crypto-activa bevriezen

De Britse regering heeft nieuwe richtlijnen uitgevaardigd die het mogelijk maken voor wetshandhavingsautoriteiten om crypto-activa die gebruikt worden in criminele activiteiten te bevriezen, zonder dat daarvoor een veroordeling vereist is. De documentatie, gepubliceerd op 29 februari, licht de aanpassingen toe aan de Economic Crime and Corporate Transparency Act 2023.

Deze wijzigingen geven de National Crime Agency uitgebreidere bevoegdheden om crypto-activa in beslag te nemen en te bevriezen, gebaseerd op het vermoeden van illegale activiteiten, zonder de noodzaak van langdurige juridische processen.

Britse autoriteiten krijgen nog meer mogelijkheden

Verder zullen de autoriteiten de mogelijkheid hebben om rechtstreeks crypto-activa te verkrijgen van beurzen en aanbieders van bewaarwallets, en indien nodig, deze activa te vernietigen. Hoewel specifieke procedures niet zijn gespecificeerd, wordt het vernietigen van crypto-tokens meestal gerealiseerd door het overmaken naar een zogenaamde Burn Wallet, waardoor deze tokens permanent uit circulatie worden verwijderd.

Deze nieuwe wetgeving wordt van kracht op 26 april en is een reactie op de toenemende bezorgdheid over het gebruik van cryptovaluta in criminele activiteiten zoals cybercriminaliteit, oplichting en drugshandel. De Economic Crime and Corporate Transparency Bill maakt het ook mogelijk om crypto-activa terug te vorderen zonder voorafgaande arrestatie, een maatregel die vooral gericht is op individuen die veroordeling kunnen ontlopen door zich in het buitenland te vestigen.

Zorgen over autoriteiten

Een Brits slachtoffer van cryptofraude, die ongeveer 46.000 dollar verloor, heeft echter zijn zorgen geuit over de effectiviteit van de Britse autoriteiten in het aanpakken van cryptogerelateerde misdaden tegen Britse burgers. Volgens hem schieten de autoriteiten tekort in het terugvorderen van gestolen gelden.

In een recente ontwikkeling heeft de Britse regering aangekondigd binnen zes maanden nieuwe wetgeving te introduceren die regulering rondom stablecoins en crypto-staking zal omvatten. Tijdens een evenement georganiseerd door Coinbase op 19 februari, benadrukte minister van Financiën Bim Afolami de ambitie van de regering om de nieuwe regelgeving voor de volgende verkiezingen, die uiterlijk op 28 januari 2025 zullen plaatsvinden, te voltooien.

Regulatie nieuws

SEC start zaak tegen Uniswap, wat kunnen we verwachten?
Dubai’s cryptolandschap ziet een transformatieve fase tegemoet komen
Binance bereikt historische schikking van $4,3 miljard met de Verenigde Staten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging