Bitcoin

Britten hebben vorig jaar meer Crypto gekocht dan aandelen

Een recent onderzoek suggereert dat meer Britten vorig jaar cryptocurrencies hebben gekocht dan traditionele aandelen.


De wereld is ‘crypto gek’ geworden

Uit een enquête van de Britse investeringsmaatschappij AJ Bell blijkt dat 7% van de Britse volwassen respondenten het afgelopen jaar crypto hadden gekocht. Dit terwijl 5% aangeeft in aandelen te hebben geïnvesteerd.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Findoutnow en ondervroeg 1.269 personen. Financieel analist bij AJ Bell, Laith Khalaf, gaf commentaar op de uitkomst van het onderzoek:

“Als meer mensen cryptocurrency kopen dan investeren in de aandelenmarkt, moet je concluderen dat de wereld crypto-gek is geworden.”


Jongeren hebben vertrouwen in crypto

Uit de enquête blijkt dat crypto-investeerders overwegend mannen zijn en onder de 35 jaar. Opvallender is dat 71% van de crypto investeerders zei dat ze winst hebben gemaakt, terwijl 12% meldde dat ze het afgelopen jaar verlies hadden gemaakt. 17% zei dat ze niet weten of ze geld hadden verdiend of verloren.

Het onderzoek lijkt in tegenspraak te zijn met onderzoek van de Britse denktank Parliament Street in maart, waaruit bleek dat 52% van de 2.000 respondenten aangaf dat ze eerder geneigd zijn te investeren in de aandelenmarkt en goud dan in crypto. 1/3e zei in dat onderzoek ze niet in crypto zullen investeren omdat ze denken dat ze de boot al hebben gemist.

De Britse financiële outlet ThisisMoney meldde dat de analist van AJ Bell verklaarde dat het nieuwe onderzoek aantoonde dat vooral jongere mensen vertrouwen hebben cryptocurrencies. De analist van AJ Bell vertelde wel dat al je geld investeren in crypto gevaarlijk kan zijn.

“Het jeugdige profiel van cryptokopers suggereert dat ze tot nu toe waarschijnlijk nog niet zo veel geld hebben en dat hun financiën ernstig beschadigd kunnen raken als de cryptomarkten verslechteren.”

Ondanks de crash blijft crypto ongekend populair. Vorige week meldde de UK’s Express al dat er nog geen teken is dat de huidige crypto hype zal vertragen.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC