Exchange Nieuws

BTC-Exchange Gleec neemt crypto-exchange Blocktane over

De Gleec BTC Exchange is van plan om naar Brazilië uit te breiden. Hiervoor hebben ze de lokale crypto-exchange Blocktane overgenomen.

Crypto in Brazilië

De juridische entiteit, merknaam en online domeinen van Blocktane zullen worden overgenomen. Hiernaast zal Gleec BTC Exchange de controle over Blocktane’s native token BKT en zijn treasury-inventaris overnemen, terwijl het voormalige managementteam van Blocktane aan boord komt.

Dat Gleec dit nu doet is niet geheel verassend. Onlangs is Brazilië namelijk een nieuwe wet aangenomen, met wetnummer 4.401, die het gebruik van crypto als betaalmiddel in het gehele land mogelijk zal gaan maken. Alleen de president moet naar verluidt nog tekenen, iets wat normaliter slechts formaliteit is. Eenmaal van kracht zal dit een grote mijlpaal zijn voor crypto in Brazilië.

Deze nieuwe wet gaat naar verwachting ook een grote rol spelen bij de uitbreiding van Gleec BTC Exchange op de Braziliaanse markt. In de komende weken zullen de services van Blocktane gelanceerd worden, maar dan met enkele aanpassingen. De voormalig uitvoerend voorzitter van Blocktane, John Willock, zei het volgende over de ontwikkelingen:

Wij zijn verheugd om samen te werken met Gleec om hun tool en producten naar Blocktane’s gebruikers in Brazilië te brengen en hun eerste toegang tot die binnenlandse markt.

Toegang tot diverse Gleec-producten

Naast crypto-exchangediensten zal Gleec BTC Exchange ook toegang bieden tot zijn reeds bestaande crypto-producten, waaronder Gleec’s crypto-visumkaart en een populaire Play-to-Earn-videogame Gleec Racing. De exchange beschikt ook over een digitale verkooppunttool, bekend als Gleec SV, die momenteel wordt aangeboden op de cryptomarkt van El-Salvador.

Het moederbedrijf van Gleec BTC Exchange, Gleec Holdings, zei verder dat de stap van Brazilië om een crypto-regelgevend kader aan te nemen de belangrijkste motivatie was achter de strategische overname. Als slot is het belangrijkste dat het wetsvoorstel Brazilianen in staat zal stellen toegang te krijgen tot de cryptomarkt via veilige en betrouwbare platforms die worden gereguleerd door de autoriteiten. Dit zou op zijn beurt een boost geven aan de gehele crypto-markt.

Exchange nieuws

Binance lanceert onbekende altcoin op platform
BUSD-stortingen en opnames via OCBS op Binance.US opgeschort
Matt Damon onthult waarom hij meedeed aan beruchte Crypto.com reclame
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden