Bitcoin

Bitcoin prijs kan weer gaan stijgen nu Biden stimulus van $3 biljoen overweegt

Volgens twee bronnen in het Witte Huis overweegt Biden een plan van zijn topadviseurs om infrastructuur, schone energie, kinderopvang en onderwijs te stimuleren met nog een stimulans. De aanvullende fiscale steun, die volgt op de $1,9 biljoen dollar coronavirushulp, zou structurele tekortkomingen aanpakken die de Amerikaanse economie treffen.


Biden overweegt nieuw stimuleringspakket

“Hulp gaat de deur uit dankzij het Amerikaanse reddingsplan, en @POTUS [de president] is gericht op het opbouwen van onze economie, en de ideeën waarover hij sprak tijdens zijn campagne, van investeren in infrastructuur en zorgverlening tot ervoor zorgen dat de belastingcode werk beloont en niet rijkdom,”

Jen Psaki, perssecretaris van het Witte Huis, via Twitter

“Zijn focus zal liggen op banen en het verbeteren van het leven van Amerikanen,” voegde ze eraan toe. “Hij overweegt een reeks opties, reikwijdte en omvang van plannen en zal dit de komende dagen met zijn beleidsteam bespreken. Toch is speculatie voorbarig, aangezien Biden niet van plan is deze week aanvullende details te geven.”


Nog een Bitcoin prijsstijging?

De geldinjecties zullen de inflatie gaan verhogen. Hierdoor neemt de aantrekkingskracht voor activa als Bitcoin en goud toe. Naast de kapitaal injecties zouden er meer meevallers voor de cryptocurrency kunnen ontstaan, aangezien de Amerikaanse centrale bank zich blijft inzetten voor het tolereren van inflatie van meer dan 2 procent. Dit betekent dat ze geen renteverhogingen zou doorvoeren om die inflatie in te dammen. De Fed handhaaft debetrentes rond nul en wil deze tot 2024 intact houden. Bitcoin doet het goed in een omgeving met ultralage rente omdat het de dollar lager onder druk zet.

De Amerikaanse dollar-index, een indicator om de sterkte van de dollar te meten ten opzichte van een pool van de beste buitenlandse valuta, daalde bijvoorbeeld met meer dan 12 procent ten opzichte van de top van maart 2020, nadat de Fed haar super lage rentebeleid had gelanceerd. In dezelfde periode steeg de koers van Bitcoin ten opzichte van de dollar met meer dan 1.500 procent.


Wat betekent dit voor Bitcoin?

Als de dollar daalt, zouden Amerikaanse aandelen die in de valuta worden gekocht en verkocht, minder waard zijn voor buitenlandse investeerders. Bedrijven met enorme hoeveelheden geld zouden ook te maken krijgen met dalingen in de waarde van hun balansen. Bitcoin zou naar voren kunnen komen als een verzekeringsactiva voor investeerders die de devaluatierisico’s van de dollar willen compenseren.

federal reserve, US debt-to-gdp
Bron: FRED

Na een cruciale race in de Senaat te hebben gewonnen, controleert Biden, een democratische leider, nu zowel het Huis als de Senaat. Dit zou hem in staat moeten stellen om agressieve bestedingsplannen na te streven, ondanks mogelijk verzet van de Republikeinen. De president wil de pakketten gedeeltelijk financieren door de vennootschapsbelasting te verhogen van 21 procent naar 28 procent. Ook wil hij individuele belastingen voor Amerikanen met een jaarinkomen van meer dan $400.000.

Bitcoin nieuws

PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?