Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

BTC-whales accumuleren weer na 30% herstel van Bitcoin

Bitcoin-investeerders met ten minste 1.000 BTC zijn begonnen met het verzamelen van meer tokens tijdens het recente marktherstel.


Bitcoin-whales en institutionele instroom

Het aantal Bitcoin-adressen met minimaal 1.000 BTC is de afgelopen weken gestegen. Op 10 februari bedroeg het totale aanbod op deze adressen 8,096 miljoen BTC versus 7,95 miljoen op 24 januari, volgens gegevens van Coin Metrics.

Het koopsentiment onder de rijkste crypto-investeerders kwam de afgelopen twee weken in een stroomversnelling tijdens het herstel van Bitcoin. BTC herstelde zich namelijk van $33.000 op 24 januari tot ongeveer $43.500 op 11 februari.

Bitcoin-aanvoer in adressen met meer dan 1.000 BTC. Bron: Coin Metrics, Messari

Kleine Bitcoin-investeerders, adressen die minder dan 1 BTC bevatten, zogenaamde “vissen”, namen ook deel aan de accumulatie tijdens de recente opleving van de Bitcoin-prijs.

Ondertussen toont databron Ecoinometrics de Coin Metrics-gegevens in de vorm van clusters. Deze laten een synchroon accumulatiegedrag onder Bitcoin-whales en -vissen zien.

Interessant is dat de clusters er hetzelfde uitzagen als in de dagen voorafgaand aan BTC’s recordhoogte van $69.000 in november 2021.

Bitcoin on-chain divergentie. Bron: Coin Metrics, Ecoinometrics

“Dit prijsherstel correleert vrij goed met het koopgedrag van zowel de kleine vissen als de whales voor een langere periode“, schreef Nick, een analist bij Ecoinometrics. Hij voegde er het volgende aan toe:

“Ik weet niet of dit signaal een aanhoudende rally zal blijven voorspellen, maar voor nu werkt het prima.”


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Hernieuwde institutionele belangstelling

Een rapport van CoinShares toonde vorige week ook een stijging van de instroom in cryptofondsen. Met name de kapitaalinjecties in deze fondsen zijn verviervoudigd tot $85 miljard, waarbij $71 miljoen in Bitcoin-gerichte beleggingsproducten stroomt. Dit suggereert dat hernieuwde institutionele belangstelling ook het prijsherstel van BTC stimuleert.

Netto instroom naar digitale activa vanaf 4 februari 2022. Bron: CoinShares, Bloomberg

Nick suggereerde dat Bitcoin genoeg ruimte heeft om de komende maanden te stijgen. Hij verwees daarbij naar een zogenaamde “geaggregeerde risicoscore”, afgeleid van vier parameters: risico van een overbelaste markt, risico van een situatie met weinig vraag en veel aanbod, risico van houders die winst nemen, en het risico van verhoogde verkoopdruk.

Het resultaat wordt weergegeven in de kleuren rood en blauw, wat respectievelijk een warme en koele markt suggereert. Hoe warmer de markt, hoe hoger de verkoopdruk.

Op dit moment is het alleen maar aan het opwarmen”, zei de Ecoinometrics-analist. Hij voegde eraan toe dat er in theorie geen belemmering is voor een veel hogere prijsstijging, behalve het gebrek aan momentum.

Bitcoin geaggregeerd risiconiveau. Bron: Ecoinometrie

Prijsniveaus om in de gaten te houden

Ondertussen voorspelde Whalemap $46.200- $49.000 als het “huidige weerstandsbereik” van Bitcoin. Het verwees daarbij naar hogere handelsactiviteit in het prijsgebied in het verleden.

Evenzo merkte het bedrijf op dat het bereik van $41.400- $42.400 nu als ondersteuning fungeert, zoals weergegeven in de onderstaande grafiek.

Bitcoin-volumeprofiel. Bron: Whalemap

“De on-chain weerstand, volgens whale accumulatie, is slechts $47.000,” merkte het bedrijf op.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten