Bitcoin,, Trending

Bug in Kraken laat mensen Bitcoin onder de marktprijs kopen

Op 13 september had crypto-exchange Kraken last van een bug waardoor je Bitcoin (BTC) kon ver- & kopen tegen een andere prijs dan de marktprijs.


Aanbieding van de dag van $10.300 naar $8.000 per Bitcoin

De bug zorgde ervoor dat sommige gebruikers Bitcoin (BTC) konden kopen of verkopen tegen een aanzienlijk andere prijs dan de werkelijke marktprijs van Bitcoin. Dit was mogelijk door een gerapporteerde systeemfout.

De volgende dag plaatste Kraken een Twitter-bericht waarin de exchange uitlegde hoe dit kon gebeuren. De bug zou het gevolg zijn van het testen van een niet-vrijgegeven geavanceerd ordertype. De werkelijke marktprijs van Bitcoin op de dag van de gerapporteerde systeemfout was ongeveer $10.300. Dit terwijl “sommige klanten bij de tester voor $ 8.000 kochten en anderen voor $ 12.000” door de bug.


Hoe uitgebreid was de bug?

Kraken legde uit dat de bug leidde tot een orderuitvoering aan beide kanten van de spreiding van $ 8.000 – $ 12.000, terwijl er geen liquiditeit nodig was. De exchange verklaarde dat stop-marktorders correct werden ingevuld tegen marktprijs en stelde voor dat getroffen klanten een supportticket indienen.

Een woordvoerder van Kraken vertelde dat uiteindelijk in totaal ongeveer $ 100 werd geëxecuteerd. De handel vond slechts één keer plaats en kon alleen door een specifieke gebruiker in het bètaprogramma worden gestart. Handelaren die niet in het bètaprogramma zaten, profiteerden er passief van.

Mede-oprichter en CEO van Kraken, genaamd Jesse Powel, zei dat de geteste functie al duizenden geautomatiseerde en menselijke tests gedurende enkele maanden had doorstaan. Hij voegde eraan toe: “je kunt niet altijd alle bugs vinden”. Hij schreef:

“Ik ben het ermee eens dat het matchen van een transactie aan de verkeerde kant van het orderboek een fout van de exchange is. Alles wat daarna gebeurde werkte zoals verwacht. De transactie werd geregristreerd, stops geactiveerd, andere order matches klopten prima.”

Op het moment van schrijven is Kraken de 56e grootste crypto-exchange volgens CoinMarketCap. Op 14 september stuurde een anonieme wallet 260 miljoen Stellar (XLM) ter waarde van meer dan $ 15 miljoen naar Kraken, zoals gemeld door de Whale Alert-volgservice.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?