Bitcoin Nieuws

Bukele: De Bitcoin wallet van El Salvador is voor 95% gefixt

Slechts een week nadat de Bitcoin een wettig betaalmiddel werd in El Salvador, heeft president Nayib Bukele toegegeven dat de Bitcoin wallet genaamd Chivo nog geen groot succes is.


De problemen met de Chivo wallet zullen spoedig opgelost zijn

Chivo, de officiële Bitcoin-wallet van El Salvador, heeft nieuwe registraties tijdelijk uitgeschakeld en app-downloads voor nieuwe smartphones stopgezet vanwege aanhoudende problemen met de app, zei Bukele eind maandag op Twitter.

De registraties en app downloads zullen pas weer worden ingeschakeld wanneer de app geen fouten meer bevat, zo vertelde de president. Hij vertelde ook dat hij verwacht dat de fouten in de Chivo wallet binnen een paar dagen opgelost zullen zijn.

“De technische fouten van de Chivo-wallet zijn voor 95% opgelost. Spoedig zal het voor 100% werken’, schreef Bukele. Hij merkte op dat de 200 Bitcoin-geldautomaten van El Salvador momenteel “perfect werken”, evenals door Chivo ondersteunde 50 geldautomaten in de Verenigde Staten.

Bukele zei verder dat de problemen van de Chivo wallet te wijten zijn aan de razendsnelle uitrol:

“Alles in drie maanden lanceren was een te grote uitdaging en we hebben fouten gemaakt, maar die zijn we nu al aan het herstellen en honderdduizenden Salvadoranen kunnen Chivo nu al zonder problemen gebruiken.”

Volgens de president heeft de Chivo-wallet in totaal een half miljoen gebruikers verzameld sinds de lancering van de app afgelopen dinsdag.


Problemen met transacties

Zoals eerder gemeld, lanceerde El Salvador de officiële Bitcoin wallet in samenwerking met de Mexicaanse crypto exchange Bitso. De wallet kreeg op de lanceringsdag te maken met grote problemen en ging offline voor onderhoud vanwege capaciteitsfouten. Ondanks de enorme inspanningen van Chivo om de problemen op te lossen, blijven veel gebruikers problemen ondervinden met transacties.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten