el-salvador
Bitcoin

Bukele voorspelt: “In 2022 is de Bitcoin $100k & geaccepteerd in 2 nieuwe landen”

De president van El Salvador, genaamd Bukele, verwacht dat de Bitcoin prijs explosief zal groeien in 2022. Ook voorspelt hij dat zeker twee nieuwe landen BTC als wettig betaalmiddel zullen gaan accepteren.


Bukele doet 5 Bitcoin voorspellingen

Vorig jaar werd El Salvador het eerste land dat de Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteerde. Sinds de legalisatie heeft president Bukele 1.370 BTC tokens gekocht voor de reserve van het land. Hij heeft de winsten die hij daarmee heeft behaald geïnvesteerd in nieuwe infrastructuurprojecten, waaronder een ziekenhuis en een school.

Dat de president nog steeds achter zijn plan staat wordt wel duidelijk uit zijn voorspellingen die hij heeft gedaan voor 2022. Hij zei op twitter dat hij verwacht dat 1 Bitcoin in 2022 meer dan $100.000 waard zal zijn. Ook vertelde hij dat zeker twee landen zich bij El Salvador zullen voegen om de Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken.

Verder voorspelde hij dat de Bitcoin een grote rol zal gaan spelen in de Amerikaanse verkiezingen van dit jaar. Zal de bouw van de Bitcoin stad begonnen zijn. Zullen de Vulcano bonds zeer populair zijn en komt er een enorme verrassing op de Bitcoin conferentie.


Niet iedereen is even positief

Toch is niet iedereen in El Salvador zo positief over de Bitcoin. Vooral het technische gedeelte rondom de wallets die de inwoners moeten gebruiken loopt nog niet helemaal op rolletjes. Zo meldden ten minste 50 inwoners in december dat ze meer dan $96.000 verloren waren als gevolg van een storing in de Chivo wallet.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?