Bitcoin
Bitcoin

Bullish: Miners zijn klaar met het verkopen van hun Bitcoins

Het lijkt erop dat de grote Bitcoin miners klaar zijn met het massaal verkopen van hun munten. Daarnaast hebben de kleine miners simpelweg niks meer over om te verkopen.


Miners verkopen minder Bitcoins

Volgens Glassnode’s Miner Outflow Multiple (MOM), ligt de verkoop vanuit miningpools, in vergelijking met hun eenjarig voortschrijdend gemiddelde, op een dieptepunt. Dat kan wel eens een goed teken zijn voor de BTC koers.

Glassnode’s MOM berekent het aantal munten dat miningpools verlaat en vergelijkt dit aantal met het jaarlijks voortschrijdend gemiddelde.

Op 3 juni lag deze verhouding op 0,534. Dat is minder dan de helft van de waarde die genoteerd werd een dag voor de Bitcoin halving op 10 mei.

Tuur Demeester, oprichter van Adamant Capital, reageerde op de cijfers en stelde dat Bitcoin-investeerders alle reden hebben om optimistisch te zijn. Hij twitterde vrijdag:

“Gezonde Bitcoin miners houden hun tokens vast en miners die het moeilijk hebben, hebben weinig Bitcoins over om te verkopen. Dat is zeer bullish.”

Bitcoin miner uitstroom – Bron: Glassnode

Kan de Bitcoin koers stijgen?

Het is dus wel duidelijk dat de uitstroom van miners de afgelopen twee weken aanzienlijk is afgenomen. Na de halving was er een korte periode waarin de miners meer tokens verkochten dan dat ze binnen kregen. Deze periode is nu echter afgelopen.

Dit betekent dat er minder tokens op de markt worden gebracht en dus het aanbod van Bitcoins kleiner is voor de reguliere verkoop. Aangezien de Bitcoin koers afhangt van vraag en aanbod zou dit de prijs flink kunnen laten stijgen.

 

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen