Ethereum proof of work
Ethereum

Bullish: ook Fidelity vraagt Spot Ethereum ETF aan

In navolging van BlackRock vraagt ook het grote Fidelity een Spot Ethereum ETF aan. Hiermee lijkt de focus van de grote institutionele beleggers langzaam van Bitcoin naar Ethereum te verplaatsen, al moeten we nog maar zien hoe succesvol de lancering van een Spot Ethereum ETF uiteindelijk zal zijn.

Eerder vielen de volumes op Ethereum Futures ETFs namelijk gigantisch tegen ten opzichte van Bitcoin Futures ETFs.

Ethereum in de plus

Over de afgelopen 24 uur gemeten is dit nieuws in ieder geval niet negatief geweest voor Ethereum. De koers van de nummer twee van de markt is namelijk met 2,22 procent gestegen de afgelopen 24 uur en staat daarmee op het huidige niveau van 2.003 dollar per munt.

In de aanvraag spreekt Fidelity over het gemis van een Spot Ethereum ETF voor de markt.

Volgens Fidelity is het voor investeerders een gevaar dat ze momenteel moeten leunen op exchanges, die ze niet altijd kunnen vertrouwen en dat er een hoop onzekerheid speelt op wetgevingsniveau, dat er sprake is van complexiteiten en andere ellende.

“Om die reden zou de goedkeuring van een Spot Ethereum ETF een grote overwinning vertegenwoordigen voor de bescherming van Amerikaanse investeerders in de crypto-industrie”, zo schrijft Fidelity in de aanvraag.

Hoe groot is Fidelity?

Om te illustreren hoe groot Fidelity is als fondsbeheerder: ze hebben in totaal 4,5 biljoen dollar (!) in beheer voor hun klanten, terwijl de volledige market cap van Bitcoin op dit moment iets meer dan 700 miljard dollar bedraagt.

Dat betekent dat de volledige market cap van Bitcoin ruim 6x in het kapitaal past dat Fidelity voor zijn klanten beheert.

BlackRock is zelfs nog groter en beheert meer dan 10 biljoen dollar aan kapitaal voor zijn klanten. Het is mede om die reden dat mensen zo enthousiast zijn over de komst van dit soort spelers naar de Bitcoin-industrie.

Eerst leek de focus volledig op Bitcoin te liggen, maar nu komt daar dus ook al Ethereum bij om de hoe kijken.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Societe Generale geeft zijn eerste obligatie uit op Ethereum
Ethereum koers van 2.515 dollar in aantocht?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%