bitcoin koers
Bitcoin

Bullish pennant hint naar een prijsuitbraak van de Bitcoin naar de $11.300

De Bitcoin prijs consolideert zich in een krappere range. Echter lijkt het erop dat handelaren klaar zijn om de weerstand van $10.500 te testen.


Stijging van de Bitcoinprijs

De Bitcoin prijs lijkt het weekend goed te zijn ingegaan nadat het op een relatief rustige vrijdag bleef schommelen tussen de $10.200 en $10.400.

De dagelijkse grafiek laat zien dat de Bitcoin koers verkrapt tot een pennant. Bovendien heeft de Bitcoin, sinds het een dubbele bodem bereikte op $9.838, een patroon van hogere dieptepunten gezien die de prijs nu in een kleiner bereik hebben gedrukt.

BTC vormt pennant – Bron: Tradingview

Hoewel het handelsvolume nog steeds vrij laag is, toont de indicator voor voortschrijdend gemiddelde convergentie divergentie dat de MACD dichter bij de signaallijn komt.

Hoewel het bemoedigend is, blijft de RSI onder de middellijn. En hoewel de Bitcoin nu boven de 100-MA staat, is een doorbraak van de pennant (blauw op de bovenstaande grafiek) nog steeds de volgende stap waarnaar traders op zoek zijn.

Als de prijs de $10.500 kan overschrijden, dan zullen de bulls proberen prijs verder te laten stijgen van $10.500 naar $11.000. Echter is het waarschijnlijker dat de 20-MA ($10.900) als weerstand zal fungeren voordat het stijgt gaat naar de $11.300.


Ook altcoins doen het goed

De Bitcoin prijs blijft dus consolideren in de richting van een meer beslissende stap. De altcoins beginnen daarentegen belangrijke weerstandsniveaus testen.

Yearn.finance (YFI) doet het goed met een stijging van 20,5% tot een prijs van$41.050. Binance Coin (BNB) won 11,30% en Ontology ONT steeg 13,19%.

Volgens CoinMarketCap staat de totale marktkapitalisatie van crypto valuta nu op $344 miljard. De dominantie index van Bitcoin bedraagt momenteel 56,8%.

 

Bitcoin nieuws

Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?