ethereum
Ethereum

Bullish signaal: Ethereum balansen dalen tot laagste niveau in 8 jaar

Beleggers blijven Ethereum (ETH) van exchanges halen, zoals blijkt uit on-chain data. De balansen van Ethereum hebben momenteel niveaus bereikt die vergelijkbaar zijn met die van 8 jaar geleden.

Volgens analisten wijst dit erop dat lange termijn investeerders steeds meer invloed krijgen op de markt, wat beschouwd wordt als een bullish indicator. Tegelijkertijd neemt het gebruik en de netwerkactiviteit van Ethereum toe, wat positieve implicaties kan hebben voor de ETH koers.

Stabiliteit en groeipotentieel: Ethereum vindt steun op $2.500

De Ethereum koers laat aanzienlijke steun zien rond het niveau van $2.500. In de afgelopen week bereikte de munt tijdelijk bijna $2.700, maar maakte daarna een correctie door, parallel aan de algemene bewegingen in de cryptomarkt. Deze prominente altcoin heeft een correctie van bijna 8% doorgemaakt vanaf haar recente hoogtepunt. Ondanks deze daling, heeft Ethereum over de recente periode nog steeds een waardestijging van 14,6% laten zien. Het lijkt erop dat Ethereum momenteel een stabiele koers vasthoudt, wat een stevige basis kan zijn voor een mogelijke nieuwe opwaartse trend.

Ethereum exchange balansen gehalveerd in vier jaar tijd

De onderstaande grafiek illustreert duidelijk de aanzienlijke afname van de totale ETH-balans op exchanges over de afgelopen jaren. In de zomer van 2020 was er nog ruim 33,5 miljoen Ethereum aanwezig op handelsplatformen, maar dit aantal is inmiddels teruggelopen tot ongeveer 14,2 miljoen ETH.

Dit betekent een daling van bijna 58% in slechts drieënhalf jaar tijd. De huidige balansniveaus van Ethereum op exchanges zijn vergelijkbaar met de waarden die voor het laatst in 2016 zijn waargenomen. Dit is des te opmerkelijker omdat het circulerende aanbod van Ethereum in diezelfde periode aanzienlijk is toegenomen.

Totale hoeveelheid ETH op exchanges
Totale hoeveelheid ETH op exchanges – Glassnode

Volgens analisten is dit een bullish indicator. Beleggers halen over het algemeen hun munten van de beurzen af wanneer ze van plan zijn deze voor lange termijn te bewaren of te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor staking of om ze in een cold storage op te slaan.

Een andere reden is om de munten in te zetten in verschillende gedecentraliseerde financiële (DeFi) applicaties, waar gebruikers rendement op hun investering kunnen ontvangen. Hoe meer ETH er van de beurzen wordt gehaald, hoe moeilijker het wordt voor handelaren om nieuwe munten te kopen. Op lange termijn kan dit leiden tot een stijging van de ETH koers.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Ethereum stort in: koers duikt onder de $3.000
Ethereum vs Bitcoin: Kan ETH zich herpakken in mei?
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?