Bull Run
Bitcoin

Bullrun van Bitcoin voorbij? Indicator springt op rood

Het lijkt erop dat oude Bitcoin-investeerders momenteel massaal hun winst pakken op de koersstijgingen van de digitale munt. Wat we normaal gesproken pas na de halving zien gebeuren, lijkt nu al plaats te vinden. Is de bullmarkt van Bitcoin nu definitief voorbij of zit er nog meer in het vat voor de grootste munt van de markt?

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en zaterdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Is de bullmarkt van Bitcoin voorbij?

Het gaat om de Value Days Destroyed (VDD) Multiple die recent boven een score van 4,0 is gesprongen. Dat is over het algemeen een signaal dat de bullmarkt richting zijn einde gaat. Moeten we ons nu echt zorgen maken over Bitcoin?

“Is het on-chain momentum van Bitcoin zijn top voorbij?”, zo vraagt de populaire pseudonieme analist TXM Trades zich af.

De VDD Multiple is een indicator die momenten aangeeft waarop de Bitcoin koers oververhit raakt. Zoals je in de bovenstaande grafiek van TXMC Trades kunt zien ligt deze indicator momenteel op een gevaarlijk hoog niveau.

Een hogere VDD Multiple betekent simpelweg dat er veel Bitcoin op de markt komen, die waarschijnlijk verkocht worden. Momenteel staat de indicator op 3,03 terwijl er eerder in maart een niveau van 4,21 werd bereikt.

Sinds het begin van het jaar is de indicator daarmee verdubbeld. Op 1 januari kwam deze indicator namelijk nog binnen op 2,04. Het zou zomaar kunnen dat Bitcoin een wat lastigere periode te wachten staat.

Zit er nog meer in voor Bitcoin?

Overigens betekent deze score niet per definitie dat de bullmarkt van Bitcoin alweer voorbij is. In januari 2021 bereikte de VDD Multiple ook een score van boven de 4 en destijds kwam de Bitcoin koers binnen op 40.257 dollar.

Vanaf dat niveau steeg Bitcoin later dat jaar nog naar 69.000 dollar. Zodoende zou je kunnen stellen dat de bullmarkt nog niet definitief voorbij is.

Daarbij komt dat tijdens de vorige bullrun ook FTX nog actief was en van dat platform weten we inmiddels dat ze de Bitcoin van hun gebruikers vergokten. Zodoende werden er Bitcoin verkocht, die eigenlijk niet in de verkoop hadden moeten gaan.

Dat heeft de Bitcoin koers uiteraard pijn gedaan in 2021. Vanuit dat perspectief zou het in theorie nog mogelijk moeten zijn om flink te stijgen voor Bitcoin, maar het op rood springen van de VDD Multiple is zeker geen goede ontwikkeling voor de digitale munt.

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en zaterdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers doorbreekt na 38 dagen opnieuw de grens van $71.000
Analist: Parabolische fase Bitcoin staat op het punt van beginnen
Bitcoin ETFs halen voor 6e dag op rij honderden miljoenen binnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten