Bitcoin

Burgemeester Miami: Chinese Bitcoin-miners zijn welkom

Francis Suarez, de burgemeester van Miami, heeft laten weten dat Bitcoin (BTC)-miners die momenteel onder grote druk staan in China, meer dan welkom zijn om naar Miami te verhuizen.


Verhuizen miners naar Miami

Het is momenteel niet meer onbekend dat de Chinese autoriteiten hard optreden tegen het minen van cryptocurrencies in het land. Om deze reden moeten veel Bitcoin-miners vanaf volgende maand hun mining-activiteiten stopzetten. Hierom zijn veel mining-bedrijven op zoek naar nieuwe locaties voor hun apparatuur. Burgemeester Suarez ziet hierdoor een grote kans voor wederzijds voordeel door deze miners naar Miami te laten komen. Hierover zei hij het volgende:

“We willen ervoor zorgen dat onze stad de kans krijgt om te concurreren. Hiervoor praten we met veel bedrijven en zeggen we eigenlijk gewoon: Hé, we willen dat je hier bent.”


Lage energiekosten en goede internetverbinding

Een groot voordeel dat Miami biedt aan deze miners, naast een goede internetverbinding, zijn de energiekosten. Naast Miami is Argentinië een populaire locatie, voornamelijk vanwege de gesubsidieerde elektriciteitsprijzen in het land.

Miami probeert nu echter ook een deel van de miners die vanuit China verhuizen te winnen. Onder andere door de levering van goedkope kernenergie en goede internetverbindingen wordt de stad nu volop gepromoot. In Miami gelden momenteel dan ook gunstige stroomprijzen: gemiddeld komt dit neer op circa $0,10 per kilowattuur. Nationaal gezien ligt de stroomprijs in de VS op circa $0.13 per kilowattuur. De burgemeester van Miami is er momenteel echter over aan het denken om deze prijzen nog verder te verlagen. Deze beslissing is echter nog niet genomen. Deze verlaging kan echter een enorm goede reden zijn voor BTC-miners om voor Miami te kiezen.

De kerncentrale Turkey Point voorziet Miami van stroom. Deze centrale ligt op minder dan een uur rijden van het stadhuis van Miami. Kernenergie is de op één na grootste stroomgenerator in Florida, na aardgas.


Miami pas recentelijk om

Alhoewel Suarez persoonlijk al langer tijd grote voorstander is van cryptocurrencies, heeft hij pas recentelijk stappen gezet met het accepteren van deze digitale activa’s binnen de stad Miami. Onlangs werd bijvoorbeeld een voorstel goedgekeurd die het voor werknemers mogelijk heeft gemaakt om (een deel van) hun salaris in de top cryptocurrency Bitcoin te mogen ontvangen. Inwoners van Miami kunnen cryptocurrencies tegenwoordig ook gebruiken om hun (lokale) belastingen mee te betalen.

Ook vond eerder deze maand de grootste Bitcoin-conferentie tot op heden plaats in de stad uit Florida. Tot slot vond onlangs ook in Miami de duurste vastgoedtransactie plaats om crypto volledig te gebruiken. De Amerikaanse stad maakt hiermee in korte tijd grote stappen binnen de crypto-markt. Het is op dit moment nog niet bekend wat de volgende stap zal gaan zijn.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins