Bitcoin

Burgemeester Miami gaat deel van pensioen in Bitcoin ontvangen

Francis Suarez, de burgemeester van Miami, heeft bekend gemaakt dat hij een deel van zijn pensioengeld van $401k in Bitcoin (BTC) zal gaan ontvangen.


Deel van salaris en pensioen in Bitcoin

Onlangs heeft de burgemeester er nog voor gekozen om een deel van zijn salaris in BTC te ontvangen. Nu wil Suarez, vanwege persoonlijke redenen, een deel van zijn pensioen sparen in Bitcoin. Hij zei hierover het volgende:

“Ik denk gewoon dat het een goede aanwinst is om in te investeren. Ik denk dat het na verloop van tijd duidelijk zal waarderen. Het is iets waar ik in geloof.”


Succes van Bitcoin

Volgens Suarez is het het succes van Bitcoin nauw verbonden met het vertrouwen in het systeem: “een open-source en niet-manipuleerbaar systeem”. Door een samenwerking aan te gaan met de externe betalingsverwerker Strike, ontvangt Miami’s burgemeester nu salarisbetalingen in de top crypto.

De burgemeester heeft hiernaast ook laten weten dat het stadsbestuur inmiddels een betaling in Bitcoin accepteert van inwoners van Miami. Ook onderzoekt de burgemeester momenteel nog de verschillende opties om Bitcoin-betalingen voor pensioensparen mogelijk te maken. Verwacht wordt dat tegen 2022 een relevant systeem hiervoor opgezet gaat worden.

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving