Bitcoin

Burgemeester van Missouri stelt elke inwoner $1K in Bitcoin te geven

De burgemeester van ‘Cool Valley’, Missouri zei dat hij aan het onderzoeken is om meer dan $1 miljoen in Bitcoin te verdelen onder de 1.500 inwoners van de stad. 


Stewart wil meer dan 30 BTC uitdelen

In een interview met de nieuwszender KSDK zei burgemeester Jayson Stewart dat hij wilt dat elk huishouden in de stad een deel van een Bitcoin zou ontvangen. Dit zou volgens Stewart misschien wel mogelijk zijn doordat er enkele zeer genereuze donoren zijn.

De burgemeester specificeerde niet hoeveel BTC de stad aan elke inwoner zou kunnen geven. Hij suggereerde wel dat het bedrag maximaal rond de $1.000 zou kunnen zijn. Op het moment van schrijven zou dat betekenen dat de burgemeester meer dan 30 BTC weg zou geven. 

Stewart zei trouwens wel dat de tokens minimaal vijf jaar lang vastgehouden moeten worden door de inwoners. Ze mogen het dus niet direct verkopen. Stewart zei:

“Mijn grootste zorg is dat iemand zijn Bitcoin gewoon verkoopt om zijn autokosten te betalen. Als Bitcoin dan al die jaren later op $500.000 zit, zullen ze daar echt spijt van krijgen”

Hij voegde toe:

“Ik ben van mening dat dit de beste manier is om aan de basisbehoeften van iedereen te voldoen. Het is mooi om Bitcoin in handen te krijgen van mensen die het het meest kunnen gebruiken.”


Steeds meer Amerikaanse steden worden pro-crypto

Het Bitcoin-initiatief van Stewart is vergelijkbaar met het initiatief van Andrew Yang, een kandidaat voor de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten van 2020. Yang steunde het geven van elke Amerikaan $1.000 per maand aan universeel basisinkomen. Hoewel hij niet werd genomineerd door de Democratische partij het idee vaak in de media-aandacht en had hij sterke steun.

Wetgevers in andere Amerikaanse steden hebben ook een pro-cryptobeleidsstandpunt ingenomen. Francis Suarez, de burgemeester van Miami sinds 2017, heeft voorgesteld om inwoners belasting te laten betalen met Bitcoin. Ook zei hij dat hij ernaar streefde dat de stad de “meest vooruitstrevende cryptowetten” zou hebben.

Bitcoin nieuws

Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins