Buterin stelt Bitcoin Cash intergratie voor om Ethereum te schalen

De oprichter van Ethereum, genaamd Vitalik Buterin, heeft voorgesteld om de Bitcoin Cash blockchain te gebruiken als tijdelijke oplossing voor de schaalbaarheidsproblemen van het Ethereum netwerk.


Buterin wilt gebruik maken van Bitcoin Cash blockchain

Eerder werd al gemeld dat het Ethereum netwerk problemen heeft met de schaalbaarheid van haar eigen blockchain. Deze kan namelijk maar 15 transacties per seconde verwerken, terwijl concurrent Ripple meer dan 1.500 transacties per seconde aan kan.

Mede door deze reden heeft de Ethereum community gewerkt aan Ethereum 2.0, een netwerkupgrade waarvan verwacht wordt dat het de schaalbaarheid verbeterd. Ondanks dat de eerste fase in de overstap naar Ethereum 2.0 plaatsvindt in begin 2020, heeft Buterin nu voorgesteld om andere blockchains in te zetten voor het verbeteren van de schaalbaarheid van Ethereum op korte termijn.

De oprichter van Ethereum noemde de Bitcoin Cash blockchain hiervoor een perfecte match. Dit omdat de BCH blockchain 53 KB per seconde doorgeeft inplaats van de 8 KB van Ethereum. Daarnaast omschrijft Vitalik in het voorstel nog een aantal andere voordelen van het BCH netwerk.


“Het Ethereum project is een mislukking”

Ondanks de voordelen zijn er ook belemmeringen aanwezig bij het gebruiken van de Bitcoin Cash blockchain. In de post merkte Buterin op dat BCH’s 10 minuten blocktime de grootste hindernis is. Echter, hij vertelt wel dat dit opgelost kan worden door behulp van een techniek genaamd Avalanche pre-consensus.

Over het algemeen is de crypto-community negatief over het nieuwe voorstel van de oprichter van Ethereum. Sommige mensen zeggen zelfs dat een dergelijk scenario ertoe zou kunnen leiden dat Ethereum en Bitcoin Cash ten onder zullen gaan.

Francis Pouliot, mede oprichter van Catallaxy, zegt dat het voorstel van Buterin een mislukking van het Ethereum project betekent.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken